ČETIRI DAME U TRCI ZA ZLATNU PALMU: Kanski festival objavio program za jul

A. P.

04. 06. 2021. u 07:10

KANSKI filmski festival, koji se posle jednogodišnje pauze vraća u novom terminu, od 6. do 17. jula, objavio je juče celokupan takmičarski, ali i revijalni program.

ЧЕТИРИ ДАМЕ У ТРЦИ ЗА ЗЛАТНУ ПАЛМУ: Кански фестивал објавио програм за јул

Foto Promo

Ovogodišnji Kan biće u znaku velikih autorskih imena, ali i rekordnog broja rediteljki.

Za Zlatnu palmu boriće se 24 ostvarenja, među kojima je i romantični mjuzikl Leosa Karaksa "Anet" (na slici), sa Marion Kotiljar i Adamom Drajevom u glavnim ulogama, koji će otvoriti festival. Od prijavljenih čak 2.300 naslova, u glavnom takmičarskom programu nalaze se mahom autori veterani i povratnici. Pred publikom u Kanu naći će se nova ostvarenja Vesa Andersona (The French Dispatch), Pola Verhovena (Benedetta), Žaka Odijara (Paris, 13th District), Nanija Moretija (Three Floors), Asgara Farhadija (A Hero), Kirila Serebrenikova (Petrov`s Flu), Fransoa Ozona... Tu je i novi film u režiji Šona Pena "Dan zastave", u kome osim njega igra i njegova ćerka Dilan.

Za Zlatnu palmu boriće se četiri dame - tri Francuskinje, Katrin Korsini, Mia Hansen Lav i Žilija Dikurno, i Mađarica Ildiko Enjedi.

Festival je uveo novi program - "Kanske premijere" - u kome će biti prikazana nova dela Arnoa Deplesana, Metjua Almerika... U okviru "Specijalnih projekcija" publika će videti novi film Olivera Stouna, koji se vratio svojoj opsesiji likom i delom Džona Kenedija.

Ovogodišnjem žiriju predsedava Spajk Li.

Oskarovka Džodi Foster ovogodišnji je dobitnik počasne Zlatne palme Kanskog festivala za životno delo, a ovo visoko priznanje biće joj uručeno na ceremoniji otvaranja, 6. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna