"DEMOKRATIJA" NA SCENI 3.I 4. JUNA: Reditelj Veljko Mićunović najavio premijeru svoje predstave i u Novom Sadu

J.S.

01. 06. 2021. u 16:10

POVODOM prvih izvođenja svoje predstave "Demokratija" u Novosadskom pozorištu Újvidéki Színház, planiranog za 3.i 4.jun, reditelj Veljko Mićunović kazao je danas novinarima u Novom Sadu da je reč o komadu koji "nije primarno teatarski, ali je vrlo provokativan i kopa duboko po strukturi".

ДЕМОКРАТИЈА НА СЦЕНИ 3.И 4. ЈУНА: Редитељ Вељко Мићуновић најавио премијеру своје представе и у Новом Саду

FOTO: Novosadsko pozorište

- Baveći se fenomenom demokratije, ova predstava seže duboko kroz istoriju disidentskog vremena Brodskog. U predstavi smo pokušavali da istražujemo pojam demokratije i šta ona nama danas znači, da li je primenljiva u današnjoj strukturi društva, da li je u ovom novom sistemu vrednosti prevaziđena i pregažena - kazao je Mićunović.

Osim reditelja, o predstavi su govorili i upravnik Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, kao i glumci: Ivana Nikolić, Tamara Aleksić, Ozren Grabarić, Arpad Mesaroš i Gabor Pongo.

FOTO: Novosadsko pozorište

 

Predstava "Demokratija", koja je prvi put izvedena 15. maja u Beogradskom dramskom pozorištu, zasnovana je na istoimenom delu Josifa Brodskog.

Svaki učesnik iz autorskog tima izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo što su učestvovali u prepremanju "Demokratije", a glumac Arpad Mesaroš je istakao da je "veoma lako raditi kada reditelj tačno zna šta očekuje i ima precizan plan".

- Kolege su bile divne i veoma otvorene prema nama. Svaki osećaj teskobe, koji se verovatno javio zbog toga što nisam tako često radio u Beogradu, sam veoma brzo prevazišao i zaista sam uživao sve vreme tokom pripremanja predstave - rekao je Mesaroš.

Njegov kolega iz Hrvatske, Ozren Grabarić dodaje:

- Moram priznati da za moj profesionalni razvoj mnogo znači što sam imao priliku da sarađujem sa kolegama koji dolaze iz različitih sredina. Naša istorija, škola i odnos prema umetnosti se možda razlikuju, ali se spajamo u istom interesu – svi sanjamo isti teatarski san - ocenio je Grabarić.

Predstava "Demokratija" je šesta premijera Novosadskog pozorišta u 47. sezoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna