INTERVJU - DOMAĆICA U KOŽI ŠPIJUNA: DŽindžer Gonzaga, o ulozi u krimiću "Istinite laži", koja je proslavila DŽejmi Li Kertis

N. DRAŽOVIĆ

05. 11. 2023. u 17:59

GOTOVO tri decenije nakon što su nas holivudske zvezde Arnold Švarceneger i Džejmi Li Kertis osvojili kao bračni par Tasker, u istoimenoj hit komediji Džejmsa Kamerona, serija "Istinite laži" koju pratimo na kanalu Star, sredom od 22.00, donosi nam televijski rimejk.

ИНТЕРВЈУ - ДОМАЋИЦА У КОЖИ ШПИЈУНА: Џинџер Гонзага, о улози у кримићу Истините лажи,  која је прославила Џејми Ли Кертис

Foto Star

Hari i Helen, koje u seriji tumače Stiv Haui i Džindžer Gonzaga, ponovo su na tajnom zadatku. Hari Tasker živi dvostuki život. On je tajni agent koji radi opasne poslove za vladu, ali se u privatnom okruženju predstavlja kao konsultant za kompjutere.

Zbog svog "posla" on zanemaruje decu i suprugu Helen, kojoj je dosadila uloga profesorke i domaćice iz predgrađa. Jednog dana slučajno saznaje da je Hari, zapravo, vrhunski međunarodni špijun agencije "Omega sekto". Nakon što njegova tajna izađe na videlo, Hariju ne preostaje ništa drugo nego da zamoli šefove da angažuju Helen, koja će ih zadiviti svojim borilačkim veštinama, te se dojučerašnja domaćica pridružuje suprugu i počinje ova neobična bračno-špijunska avantura. Ali, pred Taskerovima je najveći izazov.

A u ekskluzivnom intervjuu sa glavnom glumicom ovog trilerea, Džindžer Gonzagom, saznaćemo i koji.

- Hari i Helen su posle dugo godina napokon stavili sve karte na sto. Jedno pred drugim su čisti. I posle ko zna koliko vremena čini se da ponovo uživaju u zajedničkom životu.

Ali postoji jedna začkoljica. Iako njih dvoje sada vode uzbudljiv špijunski život, za svoju decu oni i dalje moraju da budu dosadni roditelji koji svakodnevno zvocaju jedno drugom i frustracije leče na njima - na početku razgovora za "TV novosti" otkriva nam glumica, koja je uprkos mnogobrojnim rolama u popularnim sitkomima, najpoznatija kao bivša devojka holivudske legende Džima Kerija.

Ima li razlike između karijere domaćice i učiteljice, i vrhunskog međunarodnog špijuna?

- Kad malo razmislim, razlika i nije tako velika. U oba slučaja prinuđeni ste da se probijate kroz eksplozije i minska polja, neprekidno žonglirajući između raznih izazova i opasnosti. Ne bih mogla sa velikom sigurnošću da tvrdim koje je od ova dva zanimanja neizvesnije po život. Za sve ono što deca i bračni partneri mogu da vam osmisle tokom dana potrebna je podjednako dobra obuka kao i za profesionalnog špijuna. Dodatno, sa oba posla na kraju dana ne možete da se vratite čisti. Ili od gareži ili zbog fleka od prosutih sokova, hrane, i u najgorem slučaju povraćke. Ali i špijunu i profesionalnoj domaćici na kraju radnog dana podjednako prijaju čaša omiljenog pića, topla kupka i masaža stopala (smeh).

Kako je izgledalo vaše upoznavanje i druženje sa Helen? Da li ste mogli da se zamislite u njenoj situaciji?

- Kada sam dobila poziv na audiciju, radovalo me je to što imam priliku da dočaram lik koji je prva oživela legendarna Džejmi Li Kertis. Međutim, nisam želela da upadnem u zamku imitacije, pa namerno nisam pogledala originalni film. Htela sam da osmislim svoju Helen koja bi bila realna žena iz 21. veka. Iako su i Arnoldovi i Džejmini likovi bili u istim godinama kao što su Stivovi i moji u našoj seriji, mnogo toga se promenilo za ove tri decenije. Čini mi se da se na neki način sve pomerilo za deceniju unazad. Hari i Helen u našoj verziji izgledaju mnogo mlađe u odnosu na junake iz filma. Za početak, moja Helen ne nosi kostime. Razlika između ove dve epohe, na neki način, bila je najupečatljiviji utisak sa snimanja. Uopšte kad pogledam fotografije nekih ljudi sa početka 90-ih, a koji su tada bili u mojim godinama, deluje mi da bi mogli da mi budu roditelji. A čini mi se da se ta promena ne odnosi samo na stil, već i na mentalni sklop.

Oni su u našim godinama razmišljali o porodicama i sigurnosti na duže staze. Čini mi se da mladima danas to nisu prioriteti.

Na koje "trikove" ste se oslonili gradeći Helenin lik?

- Pre svega sam želela da zaštitim njenu inteligenciju. Nisam htela da deluje nesnađeno, smešno i priglupo u adaptaciji na novu situaciju. Uživam u tome da je igram i glavni zadatak mi je da je zaštitim. Naravno, reč je o komediji, pa nisam mogla da izbegnem taj sitkom momenat, ali sam fokus stavila na psihološki aspekt njene ličnosti. Helen je duboko anksiozna žena. Dugo godina učaurena u rolu majke, supruge i domaćice, ona kao da živi na autopilotu. Odjednom, kada sazna za Harijevo pravo zanimanje, i kada preko noći postane deo tog ludila, bačena je u neverovatno stresnu situaciju, prinuđena da se snađe u hodu. I to mi je sjajan deo ove uloge. Kao da sam dobila zadatak da je naučim da pliva, i to na onaj starinski način. Kada vas neko baci u vodu i vi, hteli to ili ne, morate da isplivate na površinu. Ovo je za Helen trenutak buđenja. Odjednom je aktivna u sopstvenoj koži. Vidimo kako otkriva veštine i znanja kojih ranije nije ni bila svesna i svedočimo tome koliko ona uživa u ovoj novootkrivenoj Helen.

Imate li, možda, neku omiljenu scenu iz serije?

- Imam, ali ona nije završila u seriji (smeh). Omiljena mi je scena iz filma, koji sam kasnije pogledala, kada Džejmi Li Kertis kao Helen izvodi svoj seksi ples zavođenja, tokom kog, naravno, padne, pa se sve pretvori u mini horor, umesto u čin erotskog maženja. Pokušala sam da izvedem isto, sa malom izmenom, da moja Helen nakon pada bude malo ozbiljnije povređena. Scena je ispala odlično, ali budući da je bila deo pilot epizode, ipak, nije završila u seriji. Međutim, imali smo mnogo drugih scena kojima smo odali počast filmu i onome što su radili Arnold i Džejmi. Pravi fanovi "Istinitih laži" će ih sigurno prepoznati.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave