MARINA KOTEVSKI MANDIĆ: Zaljubljenik sam u putovanja, a sa osmehom dolazim na posao i uživam u timskom radu

Dušan Cakić

30. 10. 2023. u 08:05

POPULARNO TV lice, novinarka, voditeljka i urednica emisije "Želim da ti kažem" na TV B92 Marina Kotevski Mandić s posvećenošću i ljubavlju već osamnaest godina uspešno korača medijskim nebom, a srca publike je osvojila lepotom, predanim radom, harizmom i toplim osmehom. Prvi put pred kamere je stala na SOS kanalu, a popularnost stekla vodeći i uređujući čuvenu emisiju "Milica na kvadrat" na nekadašnjoj TV Avala. Publika je pamti i po emisijama "Bingo", "Siti" na RTV Pink, "Venčanje od A do DA" na TV Studio B. U novoj emisiji na TV B92, bavi se društvenim temama koje se tiču svakodnevnih životnih situacija i problema svih nas, ali i onim važnim o kojima se nedovoljno govori i zna.

МАРИНА КОТЕВСКИ МАНДИЋ: Заљубљеник сам у путовања, а са осмехом долазим на посао и уживам у тимском раду

Foto: A. Krstović/PRVA

Za "TV Novosti" Marina govori o novom televizijskom poglavlju u karijeri, kao i da joj je veoma važno radno okruženje, gde u kreativnoj atmosferi sa timom emisije na čelu sa Dejanom Pantelićem, kreiraju teme koje zavređuju pažnju širokog televizijskog auditorijuma. A kada se svetla kamere ugase onda je majka, ćerka, prijateljica, koleginica, zaljubljenik u putovanja i dobru hranu, uporna i tvrdoglava.

Foto: Privatna arhiva

*Odnedavno gledamo vas u novom televizijskom formatu "Želim da ti kažem" sa koleginicom Teodorom Todorović. Šta želite da gledaocima da date sa tom emisijom?

- Emisija "Želim da ti kažem" emituje se na televiziji B92 radnim danima od 10 sati i 30 minuta. Bavimo se društvenim temama koje se tiču svakodnevnih životnih situacija i problema svih nas, ali i onim važnim o kojima se nedovoljno govori i zna. Svakog dana obrađujemo različitu temu, kojoj pristupamo iz nekoliko različitih uglova. Posle svega nekoliko nedelja naišli smo na veoma lepe i pozitivne reakcije gledalaca, uz komentare da je emisija pitka, poučna i drugačija.

*Gledali smo vas u raznim TV programima, šta je drugačije sa ovom vrstom emisije?

- Moram da priznam da sam se mnogo obradovala ovom formatu, od trenutka kada sam se priključila timu koji stoji iza emisije "Želim da ti kažem", na čelu sa Dejanom Pantelićem. Radno okruženje je sjajno i u veoma kreativnoj atmosferi zajedno osmišljavamo teme za koje verujemo da zavređuju pažnju naših gledalaca. To je i za sve nas prilika da svakodnevno učimo i istražujemo. Ono što me posebno čini srećnom je to što emisija "Želim da ti kažem" ide uživo, jer je to posebna draž.

*Postoji li nešto što ste vi želeli da kažete nekom, a još niste uspeli?

- Veoma sam otvorena u odnosu sa ljudima do kojih mi je stalo i koji su na bilo koji način deo mog života, što podrazumeva da bez zadrške iznosim svoje emocije i stavove. Mislim da je život suviše kratak da ne bismo bili iskreni, a isto tako - vremena uvek ima kada želite da ga nađete.

*Ko je Marina na radnom mestu?

- Žena koja sa osmehom dolazi na posao i uživa u razmeni energije sa kolegama i timskom radu, kao i u svim izazovima koje nosi ovaj posao.

*Kako ste ušli u svet medija? Zašto taj izbor?

- Kada sam upisala Fakultet političkih nauka u Beogradu, zapravo tokom prve godine studija, prijavila sam se na konkurs za TV lica na tada veoma popularnom SOS kanalu. Tu je sve počelo i na tom mestu zadržala sam se četiri godine, sasvim dovoljno da shvatim da su televizija i mediji moja velika ljubav. Jednostavno, nikada mi više nije padalo na pamet da se bavim nečim drugim. Tako već osamnaest godina.

Foto: A. Krstović/PRVA

*Koji deo posla vam je najlepši, a koji najteži?

- To je teško reći, jer podjednako su mi važni novinarski, urednički i voditeljski deo posla. Nekada se posao obavi sa lakoćom, nekada se dobra priča pojavi sama, a nekada je potrebno uložiti mnogo truda i rada da biste razradili temu onako kako ste osmislili. Baš zato, najlepši je onaj trenutak kada shvatite da ste kao tim uspešno sklopili emisiju, isto tako i sama realizacija emisije, uživo, i onaj trenutak kada se upale kamere.

*Šta vam je doneo ovaj posao?

- Televizijski posao je moja velika ljubav i radost i zaista je protkao ceo moj život. Ima li lepše stvari nego da radite ono što želite, da kada ustanete sa radošću razmišljate o dnevnim obavezama? Čak sam i najdraže prijatelje stekla kroz posao, pa i moju kumu Bojanu pre šesnaest godina upoznala sam na događaju sa kog sam izveštavala, jer je i ona tada pisala za jedan dnevni list. Takođe, važno mi je da na radnom mestu imam priliku da učim, što ovde jeste slučaj. To je za mene uvek velika motivacija.

*Koje su prednosti, a koje mane ovog posla?

- Pokušaću da sažmem odgovor u nekoliko reči, a to je da je ovaj posao zapravo stil života. Teško da ga možete ostaviti tamo negde u kancelariji, preko vikenda ili do ponovnog dolaska u studio.

*Da li više volite da u novinama pročitate dobar intervju koji ste dali ili da naslovnu stranu krasi vaša slika?

- Da budem sasvim iskrena, lepo je i jedno i drugo, baš kao i činjenica da kolege poput vas smatraju da je to što radim vredno pažnje i prostora.

*Za uspeh u ovom poslu, za trajanje među tolikim brojem televizija, TV kanala, emisija... Koja je formula?

- Rad, trud, spremnost da učite, spremnost da se prilagođavate, timski duh i strpljenje.

Foto: A. Krstović/PRVA

*Koji sagovornik je probudio najveće divljenje kod vas?

- Uvek se iskreno divim ljudima koji pomažu drugima i koji nas podsećaju na ono što je zaista bitno.

*Kojim smernicama se vodite u odgajanju sina Lazara, ko je stroži, a ko popustljiviji roditelj?

- Nisam stroga mama. Moj sin je jedan dobar dečak, ali nemirnog duha poput većine đaka prvaka. Podržavamo ga u njegovim izborima, a ujedno smo tu da ga usmerimo i ukažemo mu na dobre i loše strane svakog izbora koji napravi.

Foto: A. Krstović/PRVA

*Kako izgleda vaš slobodan dan?

- Slobodno vreme provodim sa porodicom ili prijateljima, ali i za sportske aktivnosti uvek ima vremena, koliko god raspored bio gust. Nedeljom vodim sina na karting, potom idemo do "Moskve" da menjamo sličice, pa u bioskop. Večeri provodim u pripremama za sutrašnju emisiju.

*Ko je Marina kada se ugase reflektori i kamere?

- Uvek i svuda sam ista žena, majka, ćerka, prijateljica, koleginica, zaljubljenik u putovanja i dobru hranu, uporna i tvrdoglava.

 

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)