HAPŠENJE "VOJNIKA" VELJE NEVOLJE: Pada grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, "Novosti" otkrivaju detalje o "paloj armiji"

E. H.

22. 05. 2021. u 08:00

U SINHRONIZOVANOJ akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), beogradske policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) tokom prethodna dva dana uhapšeno je šest osoba, osumnjičenih za brojna krivična dela, koja su počinili kao pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

ХАПШЕЊЕ ВОЈНИКА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Пада група Вељка Беливука и Марка Миљковића, Новости откривају детаље о палој армији

Foto MUP

Kako "Novosti" saznaju, na slobodi je još petnaestak osoba, koje su činile najtvrđe jezgro ove mafijaške ekipe.

Lisice su stavljene Aleksi S. (22), Slobodanu M. (30), Aleksi D. (24), Vojislavu Đ. (19), Milošu S. L. (21) i Mijatu S. (22). Pretresom stanova osumnjičenih zaplenjeni su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je i koordinisalo ovu akciju.

AKCIJA Zaplenjeno oružje, meci i novac, Foto MUP

Pripadnicima ove ekipe stavljena su na teret i krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

- Ekipa oko Belivuka i Miljkovića, ti u koje su imali najviše poverenja, brojala je četrdesetak osoba - navodi izvor "Novosti".

- Posle hapšenja njihovih vođa, oni su se posakrivali po štekovima, ali jedan po jedan "padaju". Pomoć istražnim organima pružaju i oni koji su uhapšeni u prvom "cugu", a njih je pored Belivuka i Miljkovića - 18.

POTRAGA ZA ZVICEROM

Za čovekom koji je praktično komandovao celom ovom kriminalnom družinom, navodnim vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Srbija je raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je davao naloge po kojima su postupali Belivuk i Miljković. On je od njih zahtevao da počine određene likvidacije, ali i da organizuju distribuciju kokaina.

Šestorica osumnjičenih zatečena su na različitim lokacijama, pa je tako Vojislav Đ. uhapšen u rukometnoj sali kluba Partizan, gde trenira. Samo što se pojavio na parketu, uleteli su specijalci i stavili mu lisice.

- Ostali su se krili po stanovima - kaže naš sagovornik.

- Ima i onih koji samo što su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode za druga krivična dela. Sva šestorica su Belivukovi i Miljkovićevi "vojnici" i pripadaju navijačkoj grupi "Principi".

Foto MUP

U ovom trenutku istraga protiv Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe vodi se za tri ubistva, i to Milana LJepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, zatim za distribuciju narkotika, nelegalno držanje oružja, otmice i iznude.

U "kući smrti" u Ritopeku istražni organi pronašli su brojne dokaze i DNK tragove, koji svedoče da su u toj vikendici na obodu Beograda činjeni najmonstruozniji zločini. Belivuk, Miljković i još 18 pripadnika grupe uhapšeni su 4. februara ove godine, a prema nekim najavama optužnica protiv njih biće podignuta najkasnije krajem jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)