UBISTVO AMERIKANCA I DALJE INTRIGIRA: Novi detalji - živeo sa devojkom, ali je i iznajmljivao sobe po hostelima

S. J. M.

07. 05. 2021. u 11:14

AMERIKANAC Glim Gavin Kemp (54), koji je pre četiri dana ubijen na Zvezdari, udaran je metalnom vagom i ušicama sekire.

УБИСТВО АМЕРИКАНЦА И ДАЉЕ ИНТРИГИРА: Нови детаљи - живео са девојком, али је и изнајмљивао собе по хостелима

Foto: Z.U/Novosti

Povrede koje su mu nanete nastale su i od šutiranja nogama i udaranja rukama, naveli su u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Zbog sumnje da su učestvovali u ovom zločinu, Viši sud, na predlog tužilaštva, odredilo je pritvor do 30 dana za

Đ. M., M. J., Đ. V., K. LJ. i R. B. Tako je Đ. M. i M. J. pritvor određen zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo, a prema Đ. V. zbog mogućnosti ometanja postupka uticajam na svedoke i takođe ponavljanja dela. K. LJ i R. B. ostaju u pritvoru zbog sumnje da bi mogli pobeći i ponoviti krivično delo.

Oni su juče saslušani i izneli su odbranu. Tužilaštvo ih zasada tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu iz koristoljublja. U nastavku istrage biće ispitani svedoci, a biće naloženo i da se urade potrebna veštačenja.

Pomagao deci, predavao engleski

U DOSIJEU ubijenog Amerikanca navodi se da je jedan od vodećih partnera u kompaniji "Kempington finans" sa Long Ajlenda gde je zvanično radio od jula 2009. godine. Uz ove poslove, predstavljao se i kao onlajn nastavnik poslovnog engleskog jezika. Grim je bio i humanitarni radnik, volontirao je u organizaciji koja je pomagala deci bez roditelja. Sa njima je radio domaće zadatke, vodio ih na utakmice...

Osumnjičeni su, inače, na ranijem ispitivanju u policiji, prema našim saznanjima, negirali da su pretukli Kempa. Svi su ispričali identičnu priču, zbog čega se veruje da su se dogovorili. Kazali su da su Amerikanca pronašli krvavog na autobuskoj stanici u Severnom bulevaru i da su hteli da mu pomognu. Zbog toga su ga, navodno, odveli u kuću jednog od osumnjičenih Đ. V. i legli da spavaju, a Kemp je, kako su ispričali, u toku noći ustajao i padao, pa su ga zatekli mrtvog u kupatilu i zvali policiju.

Kemp je, inače, radio u jednoj firmi u NJujorku i sebe je predstavljao kao uspešnog čoveka i dobrog pregovarača, koji može da obezbedi novac i kredite svakom preduzeću za razvoj biznisa. Sumnja se da su napadači možda verovali da od njega mogu da uzmu veliki novac i zbog toga ga napali, ali su navodno pronašli samo 2.500 dinara.

Zanimljivo je i da je Kempov kofer pronađen u potpuno drugom delu grada - na klupi u Ulici Strahinjića Bana na Dorćolu. U njemu su bile stvari i dokumenta.

Amerikanac je u Srbiju došao krajem prošle godine zbog ljubavne veze sa Beograđankom Danijelom D. Uglavnom je živeo kod nje, ali je znao i da iznajmi sobu u nekom od hostela. Kako je ta devojka ispričala policiji, oni su se 1. maja posvađali i on je otišao iz njenog stana. Kako se nije vraćao, pozvala je policiju i prijavila njegov nestanak. Tri dana kasnije on je ubijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)