MISTERIOZNA SMRT U OKOLINI LESKOVCA: Radeta (63) komšije pronašle u hodniku - Još se čeka izjašnjenje tužilaštva

I. Mitić

05. 05. 2021. u 13:47

VIŠE javno tužilaštvo u Leskovcu još uvek se nije oglasilo u slučaju šezdesettrogodišnjeg Radeta R. iz leskovačkog sela Strojkovce koji je u ponedeljak pronađen mrtav u hodniku njegove kuće.

МИСТЕРИОЗНА СМРТ У ОКОЛИНИ ЛЕСКОВЦА: Радета (63) комшије пронашле у ходнику - Још се чека изјашњење тужилаштва

Foto: I.M.

Tužilaštvo nije kvalifikovalo ovo delo, jer se čekalo da budu obavljena obdukcija nesrećnog čoveka kako bi se pouzdano znalo da li je reč o ubistvu ili je nesrećni muškarac digao ruku na sebe.  

Obdukcija je u međuvremenu, prema nezvaničnim saznanjima, okončana, a obdukcioni nalaz je navodno stigao u ruke nadležnih. Međutim, oni i dalje ćute, dok se Strojkovcem šire spekulacije o tome kako je njihov komšija napadnut i na svirep način izgubio život.

Komšije i rođaci su Radeta R. pronašli u hodniku na ulazu u njegovu dvospratnu kuću u kojoj je živeo sam. U selu kažu da je na telu i ruci imao više ubodnih rana. Prema nezvaničnim saznanjima,  nesrećni čovek je ležao na leđima, a lice mu je bilo prekriveno zakorelom krvlju koja mu se slila sa povrede na čelu. 

Foto: I. Mitić

 

Meštani Strojkovca veruju da sve ovo ukazuje na to da se Rade branio od napadača, ali niko ne može da nasluti motiv  potencijalnog zločina kakav se u njihovom selu ne pamti. To verovatno nije koristoljublje jer je Rade preživljavao od pomoći komšija i srodnika.

U selu još pričaju da je Rade bio sklon alkoholu, a da mu se život  promenio od kada je pre mnogo godina ostao bez posla u leskovačkoj fabrici lekova „Zdravlje“.

- Voleo je da popije, ali nije bio nasilan niti je sa bilo kim bio u zavadi. Ćerke su mu se udale, a žena ga je napustila. Od kada su mu roditelji umrli ostao je sam u onolikoj kući. Prestao je da vodi računa o sebi. Živeo je i ponašao se kao beskućnik. Jednostavno se predao – ispričao nam je jedan od Radetovih komšija.

                                            

VELIKO I DUGO SEČIVO?!

Rade je poslednji put viđen u petak, u večernjim satima, u centru sela. U kući, prema nezvaničnim saznanjima, nije bilo premetačine, a ulazna vrata su bila otključana. Komšijama je privuklo pažnju svetlo koje je dva dana neprekidno gorelo. U selu nagađaju da je Rade zatečen sa ozbiljnim povredama „koje su mu nanete nožem sa velikim i dugim sečivom“.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi