ČETIRI ZASEDE NIJE PREŽIVEO: Ceci je prvi izjavio saučešće, čuvali ga policajci, ali ništa ga nije spasilo sigurne smrti

Novosti onlajn

27. 04. 2021. u 10:43

BEOGRAD nikada nije video takvu likvidaciju. Na današnji dan, pre 21 godinu, posle jurnjave ulicama Vidikovca i Miljakovca ubijen je Zoran Uskoković - Skole (37), vođa miljakovačko-banjičkog ganga.

ЧЕТИРИ ЗАСЕДЕ НИЈЕ ПРЕЖИВЕО: Цеци је први изјавио саучешће, чували га полицајци, али ништа га није спасило сигурне смрти

Foot: Printskrin

Ubistvo Željka Ražnatovića Arkana u hotelu „Interkontinetal“, 15. januara 2000. godine, izazvalo je cunami u redovima srpskih kriminalaca. Svakoga dana nekog od momaka sa druge strane zakona završavao je u čitulji. Ko je mogao, taj se sklonio. Skole je pokušao i nije uspeo jer je prvo pobegao u inostranstvo, ali se posle vratio.

Njegovi prijatelji i članovi klana Dobrosav Gavrić - Gavra, Milan Đuričić - Miki i Dragan Nikolić - Gagi, učestvovali su u likvidaciji komandanta Srpske dobrovoljačke garde. Bilo je pitanje vremena kada će osveta Arkanovih saboraca stići i Skoleta.

Skole je komandantu dao čitulju, prvi je izjavio saučešće udovici Svetlani Ražnatović i Arkanovoj porodici, a onda je beogradsko podzemlje počelo da bruji da se iza zločina krija upravo on. Arkan je Skoleta smatra za sitnu ribu, a pričalo se da zajedno rade i sa transferima fudbalera. Navodno, Skole je bio ogorčen jer ga je Ražnatović previo oko prodaje nekih fudbalera.

Foto: Arhiva Novosti

Na sve češće napada za učešće u zločinu u hotelu, Uskoković je pokušao da se brani po povratku u Srbiju: 

- Nisam imao nikakav motiv da ubijem Arkana, nema dokaza za to. Bavim se radnjom objekata u Švedskoj i Španiji. Kao organizator ubistva u "Interkontinentalu" pomenut sam bez ikakvog razloga jer poznajem neke od mladića umešane u zločin. Pošto nisam ni fudbaler ni estradna ličnost da bih se ubuduće pojavljivao u medijima, ovako sam samo hteo da pokažem da sam održao reč i došao kući, jer ne postoji razlog da to ne uradim.

Onda je usledila bomba. U ulaz zgrade u kojoj je stanovao u Ulici Vidikovački venac broj 10, 25. aprila 2000. godine, pokušano je njegovo ubistvo. Skoleta su pozvali telefonom, a bomba je trebalo da bude aktivirana dok je bio u ulazu. Napad, međutim, nije bio dobro sinhronizovan i ostao je nepovređen. 

Posle ove sačekuše pojačao je obezbeđenje. Uz njega su, uglavnom, bili policajci-plaćenici. 

Ipak, došao je 27. april. Skole je bio u kolima i vozio se po Vidikovcu. Ispred njega je bio automobil, pun njegovih telohranitelja. Ali i iza je bila jedna takva garnitura čuvara. Kada su sva tri vozila stala na crveno svetlo semafora, odjeknuli su prvi hici. Kao po komandi, vozilo ispred, ali i iza njega je - nestalo. Policajci-telohranitelji su - zapalili. 

Usledila je jurnjava i pucnjava po ulicama Vidikovca i Miljakovca. Čak četiri ekipe su jurile Skoleta. Na kraju, smrtno je ranjen. U pucnjavi je ubijen i njegovo policajac-telohranitelj Miloš Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!