DUŠANKU USMRTIO IZ BEZOBZIRNE OSVETE: U Novom Sadu u sredu izrečena presuda doživotne robije Dejanu Daboviću (29) iz Herceg Novog

Z. GRUMIĆ

24. 03. 2021. u 21:03

DEJAN Dabović (29) iz Herceg Novog osuđen je u sredu u Višem sudu u Novom Sadu prvostepenom presudom na kaznu doživotnog zatvora zbog teškog ubistva svoje bivše devojke Dušanke Jocović (25).

ДУШАНКУ УСМРТИО ИЗ БЕЗОБЗИРНЕ ОСВЕТЕ: У Новом Саду у среду изречена пресуда доживотне робије Дејану Дабовићу (29) из Херцег Новог

Foto privatna arhiva

Kako je saopštila sudija Ivana Josifović, koja je predsedavala petočlanom sudskom veću, zločin je počinio na svirep način iz bezobzirne osvete.

U presudi, izrečenoj u prisustvu okrivljenog, navedeno je da je Dabović, 26. decembra 2019. u novosadskoj Ulici Alekse Šantića, bio svestan svog postupka i da je to svirepo ubistvo počinio zbog raskida dugogodišnje emotivne veze sa svojom sugrađankom Dušankom.

Sudija Josifović je podsetila da je, kako je utvrđeno tokom suđenja, Dabović nakon prepirke četiri puta ubo Dušanku u vrat i grudi, nožem koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad, gde je nesrećna devojka živela i radila. U tom napadu, on je žrtvi naneo više posekotina i udaraca po telu, zbog čega je devojka, trpeći veliki bol, ubrzo preminula.

- Suprotno navodima odbrane, sud je utvrdio da je Dabović imao nameru da ubije Dušanku, iz bezobzirne osvete - precizirala je sudija Josifović u obrazloženju presude.

Sud je takođe Dabovića osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog razbojništva koje je počinio prethodnog dana u jednoj novosadskoj kladionici, odakle je preteći radnici oduzeo oko 11.000 dinara. Ta kazna je, u skladu sa zakonom, uključena u jedinstvenu, doživotnu.

Presudom je Dabović obavezan da Mirjani Jocović, majci ubijene Dušanke, isplati tri miliona dinara zbog duševnog bola kao i 161.000 dinara za troškove sahrane, uz zatezne kamate na te iznose.

Izricanje sudske odluke i njeno obrazloženje, Dabović je slušao sa optuženičke klupe, mirno i bez iskazivanja bilo kakvih emocija.

DRUGA PO REDU

DOŽIVOTNA zatvorska kazna, koja je u sredu izrečena Daboviću, druga je po redu koja je izrečena nakon stupanja na snagu novog, izmenjenog Krivičnog zakonika. Prva je doneta u Višem sudu u Nišu, početkom januara, protiv Ninoslava Jovanovića, zvanog "malčanski berberin", zbog otmice i zlostavljanja maloletne devojčice iz Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)