POBEGLI OD RATA U JUGOSLAVIJI, DETE IM UMRLO U AMERICI: Parohova žena tvrdi - Neven i njegovi su bili porodica za primer!

Novosti online

24. 03. 2021. u 11:01

Mladi Srbin Neven S. (23), jedna od deset žrtava masakra u Koloradu, bio je čovek od vere i držao je do porodičnih vrednosti, rekli su u utorak njegovi prijatelji u porodičnoj crkvi.

ПОБЕГЛИ ОД РАТА У ЈУГОСЛАВИЈИ, ДЕТЕ ИМ УМРЛО У АМЕРИЦИ: Парохова жена тврди - Невен и његови су били породица за пример!

Foto: Printscreen/Tviter

Neven je druga najmlađa žrtva pucnjave u supermarketu “King snupers” u Bolderu, a veruje se da je prvi ubijen u napadu Ahmada al Alivija al Ise, poreklom iz Sirije. Nevenovi roditelji su pobegli od rata u Jugoslaviji, došli su u Sjedinjene Države kao izbeglice krajem devedesetih, a on je rođen nakon toga.

- NJegova porodica je pobegla od rata u bivšoj Jugoslaviji i sve što su imali bilo je ili ostavljeno ili uništeno. Ostavili su sve da bi spasili svoje živote i došli ovde da započnu novi - rekao je Radovan Petrović, sveštenik crkve Sv. Jovana Krstitelja, u kojoj je Neven bio parohijan.

Neven je kobnog dana popravio automat za kafu u supermarket i izašao napolje, preneo je BiBiSi. Bio je na parkingu kad je počela pucnjava, u svom automobilu, kad ga je metak pogodio.

- Bio je neverovatno dete – kaže Ivana Petrović, žena Radovana Petrovića.

- Poznajemo ovu porodicu otkako smo postali njihovi duhovni roditelji ovde. Bio je veoma dobar, stidljiv, naporno je radio, bio je od one dece koja slušaju svoje roditelje – navela je ona, preneo je Denverpost.com.

Foto: Printscreen/Policija

Na Nevenovoj stranici na “Fejsbuku”, poslednji put ažuriranoj 2016, stoje fotografije mladića u društvu svojih vršnjaka iz razreda, u plavoj diplomskoj odori i kapi. Profil sadrži i slike ručno nacrtanih anima likova i video igrice “Asasins krid”.

Ivana Petrović, koja ima četiri sina, kaže da je često svojoj deci navodila Nevena kao primer, jer se on “lepo ponašao”. Porodica Stanišić, nakon izbeglištva, želela je da izgradi novi život za svojih dvoje dece, Nevena i njegovu mlađu sestru. Otac Radovan je prethodno rekao da je Neven bio veoma blag i vredan.

- Porodica je bila posvećena životu ovde i da mu se ovo dogodilo (Nevenu), to je nešto što komšije i većina naše zajednice ne može da pojmi – istakao je on, dodajući da se “ovakve stvarni, nažalost, dešavaju u ovoj zemlji”.

- Ja kao sveštenik mogu samo da ukažem da nadležni treba da obrate pažnju na ljude kojima je potrebno mentalno lečenje, kako se ove stvari više ne bi dešavale – poručio je otac Radovan.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)