"BEBA JE BILA U LAVORU, PREKRIVENA KRVAVIM PEŠKIRIMA": Policajac otkriva jezive detalje užasa na Čukarici (FOTO)

Novosti online

19. 03. 2021. u 10:53

ZAHVALJUJUĆI brzoj reakciji policajaca sa Novog Beograda beba koja je bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena i spasena.

БЕБА ЈЕ БИЛА У ЛАВОРУ, ПРЕКРИВЕНА КРВАВИМ ПЕШКИРИМА: Полицајац открива језиве детаље ужаса на Чукарици (ФОТО)

Foto: TV Pink Printscreen

Kako se sumnja, roditelji su u dužem vremenskom periodu, tokom prošle godine, do sredine marta ove u nehigijenskom naslelju na Čukarici na Obrenovačkom putu zanemarivali razvojne potrebe svoje trudne ćerke.

Sumnja se da roditelji svojoj maloletnoj ćerki nisu pružali adekvatnu negu i pomoć, a ona se porodila u baraci i pošto je došlo do zdravstvenih komplikacija prebačena je na Institut za majku i dete.

Doktori su pregledom ustanovili da se devojčica porodila iako su i ona i roditelji to negirali, a lekari su slučaj odmah prijavili policiji.

- Izlaskom naše patrole na lice mesta obavili smo tamo razgovore, dobili informacije da su doktori izvršili detaljan pregled, da je uočena posteljica kod mlađe maloletnice, ali nisu znali šta je sa detetom - priča policajac Žarko Nikolić iz Policijske stanice Novi Beograd.

Kako je dodao, policija je odmah započela razdovor sa roditeljima i bratom koji su je doveli maloletnicu na Institut za majku i dete i dobili su informaciju gde žive.

Zahvaljujući brzoj reakciji dežurne službe Policijske stanice Novi Beograd koja je odmah izašla na teren beba koja u tom trenutku bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena.

Policija je pronašla i nož kojim je, kako se veruje, presečena i pupčana vrpca. Daljom opservacijom terena u blizini barake pored neke improvizovane česme, naša patrola je pronašla lavor u kojem je bila voda, pokriven krvavim peškirima, kada su pomerili te peškire, beba je zaplakala, nije bile svezana ni pupčana vrpca. Nismo čekali, uvili smo bebu u ćebe i zajedno sa ocem maloletnice krenuli u najbliže porodilište. u susret je naišla ekipa Hitne pomoći koja je preuzela bebu. Srećom sve se dobro završilo - dodao je Nikolić.

Majka i beba smešteni su u GAK Narodni front, a njenim roditeljima određeno je zadržavanje do 48 sati.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)