ZA VOLANOM PIJANI I DROGIRANI: Tokom prošle nedelje policija širom Srbije iz saobraćaja isključila 50 vozača

E. V. N.

17. 03. 2021. u 09:11

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošle nedelje na teritoriji Srbije isključili su iz saobraćaja 26 vozača zbog nasilničke vožnje, od kojih samo jedan nije bio pod dejstvom alkohola.

ЗА ВОЛАНОМ ПИЈАНИ И ДРОГИРАНИ: Током прошле недеље полиција широм Србије из саобраћаја искључила 50 возача

Arhiva

Takođe, kako je saopšteno, 24 njih je za volanom bilo pod dejstvom narkotika, od čega 14, koji su konzumirali kanabis. Kod ostalih je kontrolom utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Ni početak ove nedelje nije izostao bez istih prekršaja. Tako je saobraćajna policaja u ponedeljak u Ivanjici zaustavila četrdesetsedmogodišnjeg muškarca koji je "folksvagenom" upravljao sa čak 3,12 promila alkohola u organizmu. Takođe, utvrđeno je da mu je prethodno, zbog nasilničke vožnje, bila izrečena mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Zbog vožnje u pijanom stanju policija je iz saobraćaja isključila četvrdesetdevetogodišnjeg muškarca. Vozač "golfa" nije uhvaćen u nekom drugom prekršaju koji je napravio, već u rutinskoj kontroli. Rezultat alko-

-testa pokazao je pravo iznenađenje - 3,31 promil.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu zatekli su pretprošle noći trojicu vozača koji su na području grada vozili pod dejstvom kanabisa. Prema saopštenju kragujevačke policije, sat i po posle ponoći u Ulici kneza Miloša zaustavljen je dvadesetdevetogodišnji vozač "opela". Pola sata kasnije, u Ulici Milentija Popovića, policija je za volanom "sitroena" zatekla mladića, a testiranjem je utvrđeno da je pozitivan na kanabis. Iste noći u Ulici kraljevačkog bataljona policija je zaustavila devetnaestogodišnjeg mladića, koji je takođe vozio pod uticajem ovog narkotika.

IZAZVAO UDES

POLICIJA je privela M. S. (30) iz Surdulice zbog sumnje da je u ponedeljak izazvao udes na auto-putu kod Paraćina, u kome su dve osobe lakše povređene. Osumnjičeni je, vozeći "mercedes" u suprotnom smeru, udario u "tojotu" kojom je upravljao muškarac (50), a alko-testom je utvrđeno da je imao 2,09 promila alkohola u organizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)