TELA SU BILA RAZBACANA SVUDA PO POLJU: Potresna ispovest roditelja čija su deca povređena na Čukarici (FOTO/VIDEO)

Š.M.

13. 03. 2021. u 14:25

DAN posle stravičnog strujnog udara u nehigijenskom naselju na Čukarici u kom je povređeno čak osmoro dece, četvoro se i dalje nalazi u teškom stanju.

ТЕЛА СУ БИЛА РАЗБАЦАНА СВУДА ПО ПОЉУ: Потресна исповест родитеља чија су деца повређена на Чукарици (ФОТО/ВИДЕО)

Ž.K.

Oni su juče prebačeni na Tiršovu na dalje zbrinjavanje i imaju treći stepen opekotina.

Kako smo saznali, strujni kablovi koji su teško povredili decu uzrasta od tri do 15 godina napona su preko 6.000 volti. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada su meštani pokušavali da raznim predmetima pogode kablove dalekovoda, pa je došlo do spajanja faza.

Reporteri "Novosti" posetili su danas nehigijensko naselje na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske i zatekli roditelje mališana, ali i prijatelje koji su došli da pomognu i pruže utehu.

- Neverovatna tragedija, ne pamtim da se ovako nešto desilo - priča meštanin ovog naselja.

- Sve se odigralo juče oko 16 sati, imao sam osećaj da je neko bacio ogromnu količinu eksploziva. Istrčali smo odmah napolje i uputili se prema mestu gde se odigrala prava drama. Kada smo došli, imali smo šta da vidimo. Tela su bila razbacana svuda po polju, a jedan momak je upao u rupu. Krenuli smo da im pomažemo i zvali smo odmah Hitnu pomoć. Sanitetsko vozilo je dosta kasnilo, pričaju oni, pa su decu na rukama odveli do ulice Milorada Jovanovića, gde su molili privatna putnička vozila da se zaustave i odvezu decu u bolnicu.

- Ljudi su nam pomogli da ih zbrinemo, na čemu sam im neizmerno zahvalan - priča Marijan Adamović, otac jednog od dečaka koji je teško povređen u ovoj nesreći.

- Ovde smo već desetak godina, a deca su se ovde igrala gotovo svakog dana i nikada nije bilo problema. Moj sin je upao u jamu koja se nalazi ispod nasipa, zadobio je najteže povrede. Nekoliko dece je imalo otvorene rane, užasno je bilo gledati sve to. Iz Tiršove su nam javili da će sve uraditi da se deca spasu.

Da tragedija bude veća, meštanima ovog nehigijenskog naselja je pre nedelju dana u požaru izgorelo čak devet baraka. U nesreći je povređena jedna devojčica i šest dečaka. Troje dece pripada porodici Mišević, dvoje familiji Mišić, dok je dečak (15), koji je zadobio najveće povrede član porodice Adamović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)