PRODUŽEN PRITVOR VOZAČU "AUDIJA" IZ NIŠA: U nesreći koja je potresla Srbiju poginuli Andrej i Dejan

J. ĆOSIN

03. 03. 2021. u 15:58

NEMANjI S. (19) iz Beograda optuženom da je vozeći „audi“izazvao tešku saobraćajnu nesreću 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), produžen je pritvor još 30 dana.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ АУДИЈА ИЗ НИША: У несрећи која је потресла Србију погинули Андреј и Дејан

Foto: J.Ć./Instagram

On se tereti da je usled neprilagođene brzine izleteo sa kolovoza na trotoar i biciklističku stazu i pokosio pešake, a od siline udarca, telo malog Andreja nađeno je 20-ak metara preko ograde niškog “Vodovoda”.

- Pritvor je produžen iz razloga predviđenih u članu 498 st. 1u vezi sa članom 211st.1 tač.4 ZKP, odnosno jer se okrivljeni tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora preko pet godina ili teža kazna sa elementima nasilja a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekao je portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Samo dan ranije Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Nemanje zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja zatraživši maksimalnu kaznu od osam godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)