PRODUŽEN PRITVOR VOZAČU "AUDIJA" IZ NIŠA: U nesreći koja je potresla Srbiju poginuli Andrej i Dejan

J. ĆOSIN

03. 03. 2021. u 15:58

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ АУДИЈА ИЗ НИША: У несрећи која је потресла Србију погинули Андреј и Дејан

Foto: J.Ć./Instagram

NEMANJI S. (19) iz Beograda optuženom da je vozeći „audi“izazvao tešku saobraćajnu nesreću 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), produžen je pritvor još 30 dana.

On se tereti da je usled neprilagođene brzine izleteo sa kolovoza na trotoar i biciklističku stazu i pokosio pešake, a od siline udarca, telo malog Andreja nađeno je 20-ak metara preko ograde niškog “Vodovoda”.

- Pritvor je produžen iz razloga predviđenih u članu 498 st. 1u vezi sa članom 211st.1 tač.4 ZKP, odnosno jer se okrivljeni tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora preko pet godina ili teža kazna sa elementima nasilja a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekao je portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Samo dan ranije Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Nemanje zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja zatraživši maksimalnu kaznu od osam godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)