U SRBIJI UBIO ŽEŽELJA, NA KRIMU POSTAO ZVEZDA: Ovo je Slaviša Karabašević, koji se u bekstvu proslavio kao kuvar (FOTO)

Novosti online

02. 03. 2021. u 13:59

RUSKA Federacija izručila je Srbiji Slavišu Karabaševića, koji je u odustvu osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30) u julu 2002. godine u okolini Požarevca.

У СРБИЈИ УБИО ЖЕЖЕЉА, НА КРИМУ ПОСТАО ЗВЕЗДА: Ово је Славиша Карабашевић, који се у бекству прославио као кувар (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva/ Facebook

Karabašević je tokom skrivanja od srpskog pravosuđa postao poznati kuvar i ugostitelj na Krimu, ali i javna ličnost.

U julu 2020. godine je rusko pravosuđe donelo odluku da bude ekstradiran Srbiji, pošto im je dostavljena sva dokumentacija koja potvrđuje da je osuđen u našoj državi.

PROSLAVIO SE KAO VLASNIK RESTORANA

Prema nezvaničnim informacijama, ugostitelj je iz Srbije pobegao 2005, čim je pušten iz pritvora, i u bekstvu je bio punih 14 godina. Interesantno je da on uopšte nije vodio život begunca, već život kulinarske zvezde.

- Na Krimu se proslavio kao vlasnik popularnog restorana u centru Sevastopolja "De Slaviš". Mediji su pisali o njemu, hvaleći njegovu kuhinju.

Tokom skrivanja na Krimu begunac iz Srbije je davao intervjue i fotografisao se za lokalne novine, a između ostalog je rekao i da je kuvarsku karijeru počeo sa 17 godina u Nemačkoj, gde je prao sudove i pomalo kuvao u jednom restoranu. Onda ga je, kako je rekao, primetio čuveni kuvar Viticigman i oduševio se njegovim kačamakom sa čvarcima, maslinovim uljem i parmezanom.

Foto: Privatna arhiva/ Facebook

 

Navodno je u njegovom objektu često sedeo i bivši gubernator Sevastopolja, ali i mnoge druge viđene ličnosti. Niko nije znao da je on zapravo u Srbiji osuđen zbog ubistva i prevare - otkrili su mediji posle hapšenja 5. avgusta 2019, kad je filmska priča Srbina dobila neočekivan obrt.

NJegovi prijatelji s Krima pokušali su da ga odbrane, a pisali su i peticije da se pusti iz pritvora. Tvrdili su da im je pričao da je u domovini progonjen, jer je učestvovao u ratu, prenosi Kurir.

PET METAKA IZ "DUGE DEVETKE"

Karabašević je 2003. bio oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. je pušten iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje, posle kog je proglašen krivim, održano u njegovom odsustvu.

Foto Sevastopolj medija

 

Međutim, prema odluci požarevačkog Višeg suda, Karabaševiću je kazna dosuđena zbog toga što je u julu 2002. ubio Elvisa Žeželja (30).

- Prema navodima optužnice, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka" u ataru sela Melnica. Potom je nazvao Elvisovog prijatelja M. K., koji živi u Nemačkoj, i rekao mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, osuđen je i za prevaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)