RADOSLAV POSLE SVAĐE PUCAO U ŽARETA: Održano pripremno ročište protiv Murgaškog zbog ubistva brata

LJ. P.

25. 02. 2021. u 21:15

РАДОСЛАВ ПОСЛЕ СВАЂЕ ПУЦАО У ЖАРЕТА: Одржано припремно рочиште против Мургашког због убиства брата

Foto Z. Grumić

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište u postupku protiv Radoslava Murgaškog (49), optuženom da je ubio tri godine mlađeg brata Žareta. Glavni pretres je zakazan za 27. april.

Murgaški je uhapšen 12. juna prošle godine zbog sumnje da je u porodičnoj kući u novosadskom naselju Klisa, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u brata, koji je preminuo na licu mesta. Tragedija se dogodila u dvorištu kuće u kojoj je nastradali sa svojom porodicom, živeo zajedno sa teško bolesnom majkom. Posle ispaljenih hitaca, Radoslav je pobegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. Optuženi je, kako saznajemo, na saslušanju posle hapšenja, priznao delo za koje se tereti.

Teškoj porodičnoj tragediji, po nezvaničnim saznanjima, prethodila je svađa među braćom. NJihovi poznanici i prijatelji su ispričali da su Žareta svi voleli, dok su za Radoslava kazali da je preke naravi i da je stalno napadao mlađeg brata i prebacivao mu da je u raspodeli nasledstva od pokojnog oca Milorada dobio mnogo više od njega.

Jedna njihova rođaka je, međutim, kazala da je obojici pripalo sve popola, ali da je Radoslav uvek bio nezadovoljan i stalno je tražio povod za svađu i kavgu sa mlađim bratom. Žare je, kako su tada ispričali rođaci, sam negovao bolesnu majku Dragicu koja je imala moždani udar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)