RAZBIJENA ŠPANSKO-SRPSKA NARKO BANDA! Uhapšeno 13 osoba zbog proizvodnje i prodaje marihuane širom Evrope

Novosti online

18. 02. 2021. u 18:55

ŠPANSKA policija razbila je mešovitu špansko-srpsku kriminalnu grupu, koja se bavila uzgojem i prodajom marihuane u laboratorijskim uslovima.

РАЗБИЈЕНА ШПАНСКО-СРПСКА НАРКО БАНДА! Ухапшено 13 особа због производње и продаје марихуане широм Европе

Foto: Printskrin

Uhapšeno je 13 osoba starosti od 25 do 53 godine, među uhapšenima su i četiri žene. Istraga je započela u novembruprošle godine, kada je policija dobila saznanja o organizaciju  Španci i Srbi, a koja se bavi ilegalnim uzgojem i distribucijom velikih količina marihuane.

Velična operacije koju je sprovela policija pokazuje da se ne radi o pojedincima koji poseduju marihuanu za sopstvenu upotrebu, već je u pitanju kriminalna organizacija posvećena izvozu marihuane iz Španije u Evropu, sa infrastrukturom koja omogućava kupovinu i od lokalnih uzgajivača.

Policijska istraga je kulminirala 16. februara makro-operacijom u kojoj je učestvovalo oko 50 agenata i u kojoj je uhapšeno 13 članova kriminalne organizacije.

Tom pirlikom zaplenjen je 71 kilogram marihuane u pupoljcima, 1.200 biljaka, 60 grama kokaina, 30 grama hašiša i 10.500 evra u gotovini.

Uz to policajci su demontirali laboratoriju marihuane, koja se sastojala od dva klima uređaja, 44 halogene lampe, četiri filtera za vazduh, tri usisavača i 29 ventilatora. Svih 13 pritvorenika osumnjičeni zbog zločina protiv javnog zdravlja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)