NAMAMILI GA SLIKOM VEZANOG VELJE NEVOLJE: Lazar Vukićević rekao jednu rečenicu prijateljima i nestao!(FOTO)

Novosti online

08. 02. 2021. u 22:54

SREDINOM oktobra prošle godine je u Beogradu nestao Lazar Vukićević(31), koji je bio blizak Zvezdinim navijačima i crnogorkom kriminalnom klanu - "škaljarcima".

НАМАМИЛИ ГА СЛИКОМ ВЕЗАНОГ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Лазар Вукићевић рекао једну реченицу пријатељима и нестао!(ФОТО)

Foto M. Anđela

Operativci kriminalističke policije, tokom predistrage svih nedela kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvetle otmicu i nestanak Vukićevića, koji se sa još mnogo ljudi nalazi na "crnom" spisku nestalih, i potencijalno ubijenih, muškaraca od strane Veljine kriminalne grupe.

Lazar Vukićević je nestao sredinom oktobra 2020. godine na Banovom brdu. Krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil.

- Sumnja se da su otmičari Lazara Vukićevića namamili tako što su uzeli 'Skaj' od takođe otetog škaljarca Damira Hodžića iz Bara i poslali mu sliku vezanog Velje Nevolje. Lazar je tada rekao drugarima: 'Idem da se obračunam ili su me namestili'. Otad mu se gubi svaki trag, a prema saznanjima iz istrage njemu je živom odsečen jezik, a potom je ubijen - otkriva izvor "Srpskog telegrafa".

Lazar Vukićević je postao poznat kada je iz pištolja ranio Nikolu Vavića, brata tada vođe navijačke grupe sa juga "Alkatraz" Aleksandra Vavića, i Miloša Nikolića januara 2017. u jednom klubu na Terazijama. Motiv pucnjave navodno je bio raniji sukob, a Vukićević je u avgustu 2017. sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice, kojim je osuđen na godinu i osam meseci zatvora.

Foto: I.Marinković

"Porše" pod koji je postavljena bomba

Tri meseca nakon što je odslužio kaznu, 7. oktobra 2019, porše njegovog oca Milorada dignut je u vazduh, a sumnjalo se da je bomba bila namenjena upravo Lazaru. Nepoznati napadač aktivirao je daljinsku bombu dok je stajao u neposrednoj blizini Riječke ulice, u kojoj je "porše" bio parkiran. Prvi nalazi istrage su pokazali da je sreća u nesreći to što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbegnute žrtve.

Sa njegovim nestankom povezana su još najmanje dva kidnapovanja. Sumnja se da je reč o državljanima Crne Gore, pripadnicima klana Alana Kožara, ubijenog letos na Krfu, Damiru Hodžiću i njegovom zetu.

Foto: Privatna arhiva

Alan Kožar

Vukićevićev nestanak povezan je i sa likvidacijom Aleksandra Šarca. Njih dvojica su bili dobri, ali su imali, po svemu sudeći, zajedničkog "neprijatelja". Za ubistvo Šarca osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva. On je uhapšen pre više od dve nedelje u Budvi kada je pokušao da ubije Marka Ljubišu, zvanog Kan, bliskog članovima "škaljarskog klana" i Luki Bojoviću.

U vikendici nadomak Beograda, koju je koristio Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa pronađeni su konkretni materijalni dokazi koji svedoče o počinjenim teškim krivičnim delima. U vikendici su, kako se saznaje, pronađeni tragovi krvi i popularnog higijenskog sredstva za pranje i dezinfekciju, a policija je čak bagerima prekopavala okolno zemljište u potrazi za ostacima potencijalno ubijenih ljudi.

Foto: D. Milovanović

Za sada nema zvanične potvrde, ali se sumnja da su u ovaj objekat dovodili lica koja su otimali. Tu ih mučili, a potom i ubijali.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja