"SVAĐAO SE SA BLAŽOM OKO LETOVANJA" Nastavljeno suđenje Aleksandru Đuroviću i još petorici optuženih za otmicu Jovice Radonjića

S.J.M.

01. 02. 2021. u 20:10

SUĐENjE Aleksandru Đuroviću i još petorici optuženih za otmicu Jovice Radonjića pre pet godina primaklo se kraju u Višem sudu.

СВАЂАО СЕ СА БЛАЖОМ ОКО ЛЕТОВАЊА Настављено суђење Александру Ђуровићу и још петорици оптужених за отмицу Јовице Радоњића

Foto: Arhiva "Novosti"

Pre presude treba da se saslušaju još dva svedoka i da se održe završne reči. Radonjić je inače ubijen mesec dana posle te otmice, a istu sudbinu je tri godine kasnije doživeo i prvooptuženi za njegovu otmicu Blažo Đurović.

Prema optužnici Radonjić je namamljen u prazan kafić gde je pretučen rukama i bejzbol palicom, a onda su ga vezali, stavili u automobil i povezli na neku šljunkaru. Radonjić je uspeo da se oslobodi, a zatim da sa zadnjeg sedišta preskoči na suvozačevo mesto, otvori vrata i iskoči. Zaustavio je nepoznato vozilo koje je naišlo i tražio od vozača da ga odveze u bolnicu.

Na jučerašnjem ročištu svedok Milan Lainović vlasnik jedne turističke agencije ispričao je da su braća Saša i Blažo Đurović često preko njih putovala i da su u leto 2014. godine u agenciju doveli Radonjića da i on letuje sa njima.

 - Išli su u Grčku u Portokaras na Halkidikiju i za Radonjića i njegovu suprugu aranžman je koštao 3.000 evra. Tad je dao 500 evra, a zamolili su da ostatak isplati do Nove godine, što sam prihvatio. Pred Novu godinu zvao sam Sašu Đurovića da vidim šta je sa plaćanjem, rekao je da će Radonjnić da plati, ali je na kraju on to regulisao - ispričao je svedok.              

Foto: Arhiva "Novosti"

Jovica Radonjić

                                                                                                                    

Svedok Saša Šćepanović, koji je rekao da se družio sa Radonjićem nekoliko godina, ispričao je da je posle Nove godine 2015. sa njim sedeo u kafiću.

- Rekao mi je da se posvađao sa Blažom oko nekog letovanja, da je ostao dužan pare, da su se potukli i da je sve to bezveze. Kazao je da ih je prijavio policiji za nešto što nisu uradili, jer je od policije imao veliki pritisak da ide u zatvor. Kazao je da će to da ispravi i povuče prijavu, ali ne znam da li je to uradio - ispričao je Šćepanović, navodeći da optužene poznaje kao Radonjićeve drugove.

Nakon ovog svedočenja Radonjićeva majka Mara Radivojac je pokazujući rukom na Đurovića kazala da on nije bio prijatelj njenog sina i da nije bilo policijskog pritiska. Otac je opet tvrdio da mu je policija ucenila sina, dodajući da njegov sin nije bio nikakva cinkara. A tužilac je imao primedbu, jer nije razjašnjeno kom pravcu je policija vršila pritisak. 

Na kraju je odbrana dostavila orginalne uplatnice iz kojih se vidi da je Radonjićevoj majci i bratu Gojku tokom 2016. i 2017. godine Đurović u sedam navrata uplatio ukupno 50.000 dinara. Majka je potvrdila da je on Gojku slao pare, garderobu i patike dok je ovaj bio u zatvoru. 

POVREDE                                                                                                                       

SUDSKI veštak Đorđe Alimpijević kazao je juče da je opis Radonjićevih povreda u medicinskoj dokumentaciji manjkav, tako da ne može baš najbolje za sve da se utvrdi čime su izazvane. On je isključio mogućnost da su povrede u predelu oka, na vratu i rana iza levog uha mogle nastati kad je iskočio iz automobila. Iako je Radonjić ispričao da su ga tukli bejzbol palicom po nogama, veštak je kazao da je na nogama konstatovana samo jedna oguljotina na desnoj potkolenici, a da u predelu grudnog koša i stomaka nije imo povreda.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)