IZA REŠETAKA 30 DANA: Određen pritvor direktoru Vojne ustanove Morović koji se sumnjiči za primanje mita

LJ.P.

30. 01. 2021. u 17:29

DIREKTORU Vojne ustanove Morović, N.V. osumnjičenom za primanje mita, posle današnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je prihvatio predlog tužilaštva i odredio mu pritvor do 30 dana.Ova mera mu je izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Одређен притвор директору Војне установе Моровић који се сумњичи за примање мита

Depositphotos

Prilikom saslušanja, osumnjičeni čelnik Vojne ustanove Morović je kako saznajemo, izneo svoju odbranu, a o onome što je rekao zasada nije poznato u intreresu istrage.

Osumnjičenom N.V. je po odobrenju Višeg javnog tužioca, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u zajedničkoj akciji sa Vojnom policijom bilo je određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja zbog sumnje da je primio mito.

On je, kako su naveli u tužilaštvu, zahtevao mito u iznosu od više stotina hiljada dinara od B.Z. vlasnika SZR kako bi mu Vojna ustanova Morović izvršila isplatu za seču i izvlačenje drvnih sortimenata koje je ta SZR već izvršila. Posle toga je, kako su dodali, primio veći deo novca, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Tužilaštvo je posle saslušanja osumnjičenog predložilo da mu se odredi pritvor, što je sud i prihvatio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)