NOVI DETALJI ISTRAGE: Jedna devojka odustala od tužbe protiv Mike Aleksića!

S. J. M.

24. 01. 2021. u 20:45

OD šest devojaka koje su optužile reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Miku Aleksića (68) za silovanje ili nedozvoljene polne radnje, jedna je proteklih dana - odustala od tužbe!

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Једна девојка одустала од тужбе против Мике Алексића!

Foto V. Danilov

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, ova glumica je u policiji prethodno dala iskaz o svemu što je proživela pohađajući ovaj poznati studio u strogom centru Beograda, misleći da će biti svedok. Kada je, međutim, saznala da je njena uloga oštećene, odustala je i odlučila da ga ona lično ne tereti.

S obzirom na novonastalu situaciju i ovo povlačenje, ostalo je da još dve devojke, koje su optužile Aleksića da ih je seksualno zlostavljao, budu saslušane u Višem tužilaštvu u Beogradu. One ne žele da se otkriva njihov identitet, a jedna od njih je i maloletna. Kako smo saznali, one će svoje iskaze dati krajem nedelje.

Do sada su u Tužilaštvu izjave dale glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić i još jedna devojka (21). One su po pet sati detaljno pričale kroz kakav su pakao prolazile od prvog dana kada su krenule u ovu školu glume. Kako su rekli njihovi advokati, to prisećanje su vrlo teško podnele, a Milena je u nekim situacijama plakala. Uspele su precizno da opišu sve čega su se setile. NJihovi iskazi predstavljaju dokaze po kojima se postupa dalje u istrazi.

S druge strane, Aleksić je na saslušanju negirao optužbe, tvrdeći da nikoga nije silovao. On ne spori da je u školi primenjivao "neke neuobičajene metode", ali je naveo "da je to bilo u cilju da ih što bolje pripremi za glumu i život u toj profesiji".

ZAHVALNE BILJANI MAŠIĆ

I PORED velike bure u javnostii, pa i zahteva da se nakon hapšenja Miroslava Aleksića škola glume, koju je vodio, zatvori, ona još radi. Časove je preuzela Aleksićeva supruga, profesor glume na FDU u Beogradu Biljana Mašić, a kako smo saznali, polaznici najstarije grupe koji se pripremaju za Akademiju tražili su da dolaze na časove.

Nezvanično, neke od oštećenih devojaka su u istrazi ispričale "da neizmerno vole Biljanu, da su joj mnogo zahvalne i da sa njom imaju poseban odnos".

Zasad se još ne zna hoće li biti proširenja istrage i da li će se u tužilaštvu osim ovih pet devojaka pojaviti još oštećenih. Navodno se policiji sa sličnim pričama o seksualnom uznemiravanju od strane Aleksića protekle nedelje prijavilo još desetak devojaka.

Sumnje Miroslav Aleksić,  Foto V. Danilov

Međutim, nakon njihovih iskaza treba da se razgraniči da li su bile žrtve seksualnih napada i da li u postupku mogu da budu oštećene ili će samo svedočiti o njegovim surovijim metodama predavanja.

Inače, u javnosti se ovih dana postavlja i pitanje zašto okrivljeni Aleksić i devojke koje ga optužuju nisu išle na poligraf. Jugoslav Tintor, advokat u ovom slučaju četiri oštećene devojke, kaže da se detektor laži "koristi samo u policijskom operativnom radu kada se ne zna ko je osumnjičen, pa da bi se suzio njihov broj":

- Poligraf nije zakonito sredstvo u postupku, jer je nepouzdan. Dešava se da ljudi koji su počinili krivično delo i za koje imate čvrste meterijalne dokaze, jer su ostavili DNK trag i snimila ih je jasno kamera, uspeju da ga prođu. Kod nas se poligrafu daje mitski značaj. Ako imaš dokaze, pa čak i ako su oni slabi, ne ide se na poligraf, jer ni on nije dokaz. Naročito na poligraf ne idu svedoci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Pero

25.01.2021. 20:59

Ovo je sramota za Srbiju da se ne osudi silovatelj vec da se pusti na slobodu posto su poceli da prete glumicama da odustaju od tuzbi a niko da ih zastiti.Njega cemo da pustimo kao macvanskog berberina

CAJKA

26.01.2021. 11:31

@Pero - On nije kriv kao što ni one nisu silovane dok se to na sudu ne dokaže. Ko si ti da nekome presudjuješ? Ko to preti glumicama? I nije "mačvanski" već malčanski.