DANAS SAM MALO VIŠE OTAC NEGO ADVOKAT: Srđan Ilinčić po želji ćerke Ive napustio sudnicu

Novosti onlajn

21. 01. 2021. u 10:00

PO želji moje ćerke napustio sam sudnicu, kako bi se ona osećala komfornije dok daje izjavu - rekao je advokat Srđan Ilinčić, otac mlade glumice Ive Ilinčić, koja danas u Višem javnom tužilaštvu daje izjavu o seksualnom zlostavljanju koje je, kako je prijavila, doživela od Miroslava Mike Aleksića.

ДАНАС САМ МАЛО ВИШЕ ОТАЦ НЕГО АДВОКАТ: Срђан Илинчић по жељи ћерке Иве напустио судницу

Foto: Z. Jovanović

Iva Ilinčić je u 9 sati jutros u Viši sud stigla ruku pod ruku s ocem i advokatima. Srđan Ilinčić rekao je da je on u ovom slučaju i njen otac i advokat. Međutim, kako je sam rekao "danas je ipak malo više otac" i zbog toga je, na želju ćerke Ive, napustio sudnicu dok ona daje izjavu.

Podsetimo, nakon što je glumica Milena Radulović prijavila policiji, a potom i javno odlučila da progovori o silovanju i seksualnom zlostavljanju koje je više puta doživela od profesora glume Miroslava Mike Aleksića, nakon nje svoju priču otkrila je i Iva Ilinčić.

Foto: Printscreen

Iva je ispričala da je prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - ispričala je Iva.

Foto: Z. Jovanović

Tekst potpisa

O zlostavljanju u školi, kako je rekla, nije se pričalo, čak ni između drugarica.

- Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obe, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna - rekla je Iva Ilinčić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Soko

21.01.2021. 11:55

Gdesi bio advokatu kad se to dešavalo?Jurio si klijentelu u ubeđenju da je dovoljno za dete dati drugome pare da je uči životu.Dali ste svi vi koji se sad tek oglašavate i stavljati u zaštitu svoje dece otišli nekad da propratite način rada Aleksića.Gospodine advokatu imali ste pravo na to.Sad me ovo podseća na onu narodnu izreku,,lako je mrtvog vuka za rep vući''. Te i vi i ostali koji se tako surovo oglašavaju pre završetka istrage,čoveku skinušte glavu.