BALTIĆEVOJ KUMI PRESUDA U PETAK: Završeno suđenje Mariji Nikolić

J.D.Lj.

12. 01. 2021. u 13:51

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je okončano suđenje Mariji Nikolić koja je optužena da je, nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

БАЛТИЋЕВОЈ КУМИ ПРЕСУДА У ПЕТАК: Завршено суђење Марији Николић

Foto: Ž. Knežević

Presuda će biti doneta i izrečena u petak.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je korigovalo deo optužnice protiv Nikolićeve, u delu koji se odnosi na njenu uračunljivost, pa se ona više ne tereti da je krivično delo izvršila u uračunljivom stanju, već u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

I dalje je, ipak, optužena za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, a okolnost umanjene uračunljivosti može da utiče na visinu kazne koju će joj sud izreći, ukoliko zaključi da je kriva.

Do izmene ove okolnosti došlo je nakon veštačenja da je Nikolićeva delo počinila u stanju velikog intenziteta straha i uplašenosti, budući da je bila u kolima sa ubijenim Baltićem kada je pucano na njega.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru. Baltić je, navodno, slovio za člana crnogorskog "kavačkog klana", koji je u sukobu sa "škaljarskim klanom", a Nikolićeva, koja je inače policajka po struci je i kuma njegovoj supruzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri