KOLUVIJA DANAS IZNOSI ODBRANU: Pred Specijalnim sudom nastavlja se postupak protiv optuženih u slučaju “Jovanjica”

N. B.

28. 12. 2020. u 08:00

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje Predragu Koluviji (38), većinskom vlasniku kompanije "Jovanjica", koji je uhapšen 14. novembra 2019. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

КОЛУВИЈА ДАНАС ИЗНОСИ ОДБРАНУ: Пред Специјалним судом наставља се поступак против оптужених у случају “Јовањица”

Foto: MUP Predrag Koluvija Foto: "Tviter"

Pored njega, optužnicom je obuhvaćeno još devet osoba, svi zaposleni na poljoprivrednom dobru nadomak Stare Pazove, gde je, kako se tvrdi, policija zaplenila veliku količinu marihuane koja je navodno ovde proizvedena.

Kako je najavljeno, na današnjem glavnom pretresu počeće iznošenje odbrane optuženih, a prvi na listi je Koluvija. Na prethodnom ročištu, advokati su okončali iznošenje završnih reči, a zatraženo je i da sud ukine pritvor vlasniku "Jovanjice", što nije prihvaćeno.

Tokom tih izlaganja, branioci su istakli da su svi dokazi na kojima se zasniva optužnica pribavljeni suprotno zakonu i apelovali su na Tužilaštvo za organizovani kriminal da odustane od optužnice, kao i na sud da istu odbaci. Pored toga, naveli su i da je "Jovanjici" naneta velika poslovna šteta.

- U prvoj polovini prošle godine ova firma je zaključila ugovore o isporuci konoplje, vredne nekoliko miliona evra - tvrde Koluvijini advokati. - Jedna firma je podnela tužbu zbog neispunjavanja ugovora. Nesporno je da je uzgoj konoplje bio namenjen prodaji licenciranim firmama, a "Jovanjica" ima sve potrebne licence za uzgoj. Neko hoće ovu firmu da ocrni i predstavi kao najveću laboratoriju droge na Balkanu. Koluvija je očigledno nekome smetao. On je većinski vlasnik i iza njega ne stoji Srbija, niti bilo koje ministarstvo. Koluvija je imao viziju, prepoznao je prednosti uzgajanja ove biljke, koja je veoma lekovita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)