SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO MLAĐEG BRATA? Okrivljeni za obljubu pušten na slobodu!

LJ. P.

26. 11. 2020. u 16:48

MEŠTANIN jednog mesta kod Sombora L. E. (28), godinu dana pre isteka četvorogodišnje kazne, na koliko je bio osuđen zbog obljube s detetom, počinjeno u više navrata, napustio je ćeliju KPZ u Sremskoj Mitrovici.

СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО МЛАЂЕГ БРАТА? Окривљени за обљубу пуштен на слободу!

Foto: Depositphotos

On se na slobodi našao jer je Vrhovni kasacioni sud ukinuo pravosnažnu presudu i naložio da se o ovom slučaju ponovo raspravlja u sudnici Višeg suda u Somboru.

Po navodima optužnice, on je 2017. godine  u više navrata, seksualno zlostavljao mlađeg brata, koji je tada imao manje od 14 godina. Sve se navodno dogodilo u maloj kući u kojoj L.E. stanuje sa svojom majkom koja ima petoro dece.

Vrhovni kasacioni sud je prema rečima Manele Operta Podunavac, portparola Višeg suda u Somboru, usvojio kao osnovan zahtev za zaštitu zakonitosti branioca okrivljenog i ukinuo pravosnažne presude Višeg suda u Somboru iz novembra prošle i Apelacionog suda u Novom Sadu od februara ove godine. L.E. je bio oglašen krivim za pomenuto delo  i osuđen na kaznu zatvora  od četiri godine u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru i vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana.

Vanpretresno veće je, kako dodala, ukinulo izdržavanje zatvorske kazne, i čeka se novo suđenje.

L.E. je od početka postupka u potpunosti negirao da je počinio delo za koje se tereti, i pre toga nikada nije bio osuđivan, a dete tokom postupka nikada nije ispitano. Branilac dvadesetosmogodišnjaka, novosadski advokat Branko Munižaba, na glavnom pretresu je tražio  da se dete, koje ima status oštećenog, sasluša  pod posebnim odgovarajućim uslovima, jer u istražnom delu postupka pred tužiocem nije,  ali je sudsko veće to odbilo.

- Po zakonu i Ustavu Republike Srbije, pravo odbrane okrivljenog je da u toku postupka ispituje svedoke optužbe, što mu tokom celog postupka nije bilo omogućeno - kazao je advokat Munižaba. - Na ponovljenom suđenju će se postupiti po nalogu Vrhovnog kasacionog suda i omogućiti ispitivanje, još uvek maloletnog svedoka optužbe, i to će se učiniti pod posebnim uslovima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)