UTVRDITI DA LI JE VOZAČ GLISERA PRETICAO ČAMAC: Novo suđenje za pogibiju Maje Šljivančanin kod Budve

S. Đ.

18. 11. 2020. u 12:04

BEOGRAĐANIN M. S. (17) ponovo će se u ponedeljak naći pred kotorskim Osnovnim sudom, nakon što je Viši sud u Podgorici ukinuo prvostepenu presudu kojom je osuđen na 120 sati društveno korisnog rada zbog pomorske nesreće kod Budve u kojoj je poginula službenica crnogorske policije Maja Šljivančanin.

УТВРДИТИ ДА ЛИ ЈЕ ВОЗАЧ ГЛИСЕРА ПРЕТИЦАО ЧАМАЦ: Ново суђење за погибију Маје Шљиванчанин код Будве

Foto V. L.

Ona je u trenutku pomorske nesreće bila u čamcu sa verenikom Vladimirom Stanišićem, koji je teže povređen prilikom sudara sa gliserom kojim je upravljao maloletni M. S.

- Presuda je doneta uz bitne povrede odredaba Zakona o krivičnom postupku - navodi se u obrazloženju odluke veća sudije za maloletnike Radomira Ivanovića koje je ukinulo presudu njihove koleginice iz Kotora i odredilo da suđenje počne iznova.

ODBRANA TUŽI STANIŠIĆA

DOK se čeka novo suđenje maloletniku, koje je zakazano za 23. novembar, čeka se i odluka tužilaštva po krivičnoj prijavi koju su zbog ove pomorske nesreće, protiv oštećenog Stanišića podneli branioci optuženog. Advokati M. S. tvrde da je upravo Stanišić kriv za izazivanje pomorske nesreće.

Sud u Podgorici naveo je da je presuda nejasna i u znatnoj meri protivrečna kada opisuje delo i okolnosti koje opravdavaju izrečenu vaspitnu meru. Po njima, sud u Kotoru je pogrešno utvrdio činjenično stanje.

Deo se odnosi i na način tumačenje zaključka veštaka koji je utvrdio da se maloletnik kritičnom prilikom kretao brzinom opisanom kao granica između preticanja i ukrštanja kurseva. Po njihovoj oceni, niži sud nije sa sigurnošću utvrdio da li je maloletnik preticao ili nije, već je po njihovom stavu došlo samo do ukrštanja kurseva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna