ALBANCI ŠVERCOVALI NAORUŽANJE PREKO GRANICE: Evo šta su rekli srpskoj policiji, pronađene im i termovizijske kamere (FOTO)

Novosti online

16. 11. 2020. u 13:39

CARINICI i policija su tokom prošle sedmice na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka, saopštila je Uprava carina.

АЛБАНЦИ ШВЕРЦОВАЛИ НАОРУЖАЊЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Ево шта су рекли српској полицији, пронађене им и термовизијске камере (ФОТО)

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen "BMV" belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin tzv. „Kosova“.

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, kao i da su i dvojica saputnika zaposleni kod njega.

Međutim, detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom su pronađena dva optička nišana marke „Hok Endjurans 30VA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Vorior Turbo Kit Olajt“ i jedna termovizijska kamera „Heje E3 Pro“.

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa teritorije KIM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

Na prelazu Gostun je 10. novembra zaplenjen pištolj marke „zastava", kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka, kada je u krijumčarenju osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm.

Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, navodi carina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)