CENA ZA UBISTVO MAFIJAŠKOG BRATA: Za likvidaciju brata Luke Bojovića dato 30.000 evra?

Novosti online

06. 11. 2020. u 22:34

RATKO Koljenšić optužen je da je pomogao u ubistvu Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, a u optužnici se navodi da mu je Slobodan Šaranović obećao novčanu naknadu u iznosu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića. NJemu se sudi pred Višim sudom u Podgorici, a naredno ročište je zakazano za 14. decembar.

ЦЕНА ЗА УБИСТВО МАФИЈАШКОГ БРАТА: За ликвидацију брата Луке Бојовића дато 30.000 евра?

Foto: M.A.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, i čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Planirali su da liše života Jovanović Vladimira iz Beograda, Đurović Luku iz Bara, pripadnike njegovog obezbeđenja i Korać Filipa iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke organizovane kriminalne grupe Bojović Luke, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića koje je izvršeno 8. oktobra 2009. godine u Beogradu - stoji u optužnici.

Foto: Arhiva VN

Dalje se navodi da je Koljenšić sa umišljajem pomogao drugima u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Dodaje se da je sada pokojni Šaranović Slobodan podstrekao Cvetanović Sašu i okrivljenog Koljenšića, tako što im je obećao novčanu naknadu u iznosu od po 30.000 evra da zajedno liše života Nikolu Bojovića iz Beograda, rođenog brata Luke Bojovića.

- Kolješić je u izvršenju navedenog krivičnog dela pomogao Cvetanović Saši na način što je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog, nakon čega su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i liši ga života, gde je Cvetanović sačekao dolazak oštećenog oko 7.00 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo oštećenog, sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Foto: Arhiva VN

Optužnicom je predstavljeno da su Delibašić i sada pokojni Šaranović stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog dela ubistvo.

Ostali članovi grupe su, kako stoji u optužnici, nabavljali prevozna sredstva namenjena za vršenje krivičnih dela, zapaljiva sredstva za uništavanje vozila, organizovali smeštaj i iznajmljivali stanove u Beogradu, Budvi i Baru za boravak i skrivanje pripadnika grupe, obezbedili 150.000 evra za ostavarenje plana i isplatu naknade pripadnicima grupe, te pratili kretanje lica koja su planirali da liše života.

Ratko Koljenšić pred srpskim organima osuđen je na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi. Sudilo mu se u odsustvu.

Podsetimo, Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda, u 7.05 sati, naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11, kada je krenuo u pekaru. Prema tvrdnjama tužilaštva, neposredni izvršilac ubistva je Saša Cvetanović, koji to negira, dok je Ratko Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)