LANE IZBEGAO BOMBU, PRE TRI DANA NESTAO: Porodica i policija tragaju za Lazarom Vukićevićem (31), trag mu se gubi na Banovom brdu

Z. USKOKOVIĆ

16. 10. 2020. u 21:33

BEOGRADSKA policija, ali i rodbina i prijatelji već tri dana tragaju za Lazarom Vukićevićem (31), kome se trag gubi na Banovom brdu, u sredu pred ponoć. Sumnja se da je Vukićević, koji je, prema pisanju medija, navijač Crvene zvezde - otet, ali se ne isključuje mogućnost ni da je počinjen zločin.

ЛАНЕ ИЗБЕГАО БОМБУ, ПРЕ ТРИ ДАНА НЕСТАО: Породица и полиција трагају за Лазаром Вукићевићем (31), траг му се губи на Бановом брду

Foto I. Marinković

Prema nezvaničnim informacijama, Vukićević je poslednji put lociran na osnovu signala mobilnog telefona, ali i svedočenja najbližih drugara.

- Njegovi prijatelji i rodbina strahuju od najgoreg - navodi izvor "Novosti". - Postoji nekoliko informacija, ali i indicija zbog kojih se sumnja da su u njegovom nestanku učestvovali pripadnici jedne kriminalne grupe sa Vračara. Njegova sudbina je u ovom trenutku neizvesna.

Inače, Vukićević je 7. oktobra prošle godine izbegao smrt na Vračaru, u blizini kuće. Tada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva. U trenutku dok je prolazio ulicom, nepoznati napadač je aktivirao napravu i izazvao detonaciju daljinskim upravljačem.

Prvi nalazi istrage pokazali su da je sreća u nesreći bila ta što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbegnute žrtve. "Porše" je bio registrovan na Lazarevog oca Miodraga, ali ga on nije vozio. Lazar se tada spasao jer je na vreme uočio maskiranu osobu, koja sedi u jednom automobilu. Sigurnosne kamere sa okolnih zgrada uhvatile su trenutak kako Vukićević beži niz ulicu kako bi se spasao.

Na video-zapisu se vidi i kako skače na haubu i krov jednog parkiranog vozila kako bi preskočio u susedno dvorište i tuda pobegao. U ovoj eksploziji samo pukom srećom nije bilo povređenih, a kako je ispričao jedan od svedoka, delovi automobila leteli su po 50 metara unaokolo.

Mladić je ispričao policiji da je video sumnjivog muškarca u crnoj jakni i sa crnim kačketom na glavi, koji je ubrzo drugim automobilom otišao sa lica mesta. Vukićević je, inače, tri meseca pre ovog napada izašao sa izdržavanja kazne. Na robiji je bio zbog pucnjave u kojoj je ranjen Nikola Vavić, iz navijačke grupe "Alkatraz".

Foto I. Marinković

On, koji do tada nije imao policijski dosije, uhapšen je sa Nemanjom Arsenovićem Arsom zbog tog događaja iz januara 2017. ispred beogradskog kluba "Kasina". Kako su "Novosti" tada pisale, potezanju oružja prethodila je svađa između dve grupe mladića koji su bili u lokalu. Verbalni sukob nastavljen je ispred kluba, da bi ubrzo prerastao u opštu tuču, tokom koje se i zapucalo.

POKUŠAVAJU DA PRONAĐU TRAGOVE

POLICIJA je u petak na više mesta na Banovom brdu pokušavala da pronađe tragove koji bi rasvetlili sudbinu mladića sa Vračara. Inspektori su obavili i detaljniji razgovor sa njegovim najbližima. Veruje se da su njegov nestanak i prošlogodišnje podmetanje eksploziva ispod "poršea" povezani, odnosno da je nalog stigao od iste osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!