ANĐUS OSLOBOĐEN ZA IZNUDU

S.J.M.

14. 10. 2020. u 12:14

NOVINAR Dejan Anđus oslobođen je juče u Višem sudu u Beogradu optužbe da je pre tri godine od biznismena Milojice Markovića iznudio 30.000 evra. Prilikom izricanja presude sudija Olivera Đurić kazala je da tokom postupka nije dokazano da je izvršio to krivično delo.

АНЂУС ОСЛОБОЂЕН ЗА ИЗНУДУ

Foto: S.J.M

Anđus je optužen da je od Milojice Markovića tražio i na kraju prinudom uzeo novac, jer je kao posrednik omogućio njegovoj firmi "Srem put - Ruma" da radi i dobija poslove. Pošto Marković nije pristao da mu plati, u optužnici se navodilo da mu je pretio brojnim SMS porukama poput: "Znam da se kriješ, čekaću te do nedelje", "Ne vredi ti da uzimaš obezbeđenje", "Nećeš pobeći"...

Kako je rekla sudija, Marković je izjavio da je te poruke shvatao kao pretnju i da se uplašio, da je bio u problemu koji ne može da reši, pa je Anđusa prijavio policiji.

- Nema dokaza da su te poruke imale karakter ozbiljnih pretnji i da je Marković doveden u stanje da ne može slobodno da odlučuje, već da je prinuđen da mu da 30.000 evra. Sve to je bilo predmet dogovora između njih - navela je sudija.

Anđusova advokatica Vesna Golubović nakon presude je istakla da je optužnica od početka bila neosnovana i da je čudno da je kao takva prošla kontrolu suda:

- Sud je postupio profesionalno i doneo jedinu zakonitu i pravednu odluku koju je mogao. Anđus je od hapšenja sve vreme bio satanizovan i nadamo se da će se ovim otkloniti šteta koju je trpeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)