DETALJI POGIBIJE DEČAKA NA TRAKTORU: Točak je upao u blato, mališan je dozivao pomoć

Novosti online/Kurir

26. 09. 2020. u 08:09

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga. Kako Kurir nezvanično saznaje, dečaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ ДЕЧАКА НА ТРАКТОРУ: Точак је упао у блато, малишан је дозивао помоћ

Foto: Z. Jovanović

- Kobnog dana dečak je bio u dvorištu i sedeo je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dečak, koji ima dve sestre, voleo je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor - kaže meštanin ovog sela i dodaje:

- Tragedija! Jadni ljudi. Toliko vode računa o deci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva deca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema rečima komšija, dečak je mali, a traktor je jak i verovatno ga je povukao.

- Priča se da je dečak sedeo na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dečak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je prikleštio - kažu oni i dodaju:

- Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

- Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora lekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dečak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga - kaže izvor.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)