ALBANSKI ODBOR: Viola fon Kramon vrši pritisak na sud u Hagu

Tanjug

21. 07. 2020. u 18:00

АЛБАНСКИ ОДБОР: Виола фон Крамон врши притисак на суд у Хагу

Viola fon Kramon / Foto Tanjug-AP

ODBOR za zaštitu ljudskih prava i sloboda na Kosovu smatra da poseta Hagu izvestioca za Kosovo u Evropskom parlamentu, Viole fon Kramon Hagu, dan posle saslušanja kosovskog predsednika Hašima Tačija, izaziva sumnju u nezavisnost tog suda od političkog uticaja.

U saopštenju dostavljenom medijima tvrdi se da fon Kramon očigledno vrši politički uticaj na specijalni Sud, kao što se prethodno mešala u unutrašnje stvari Kosova "gromoglasnom političkom pristrasnošću", prenosi portal Kosovo online pozivajući se na prištinske medije.

"Pored toga, takozvani Sud specijalnih veća i takozvani ombudsman ovih specijalnih veća za sprovođenje pravde na etničkoj osnovi, a izbegavanje pravde za ogromnu većinu žrtava, isključivo na osnovu etničke pripadnosti, pokazuju se kao uzaludne institucije bez autoriteta, ali protiv prava osoba, za koje se sada samo sumnja i potencijalno mogu biti optuženi", navodi se u saopštenju Odbora.

I bivši kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj nazvao je njenu posetu političkim mešanjem.

On je na Tviteru napisao da su stanovnici Kosova uznemireni da vide izvestioca u poseti Hagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Duka

23.07.2020. 05:52

Pa da sad je sud pristrasan jeli a dok smo mi slali ceo vojni i državni vrh tada su bili pravi sud jel tako. Ovakve izjave mi samo više dokazuju da smo bili u pravu i da se protiv nas vodi i dan danas neki oblik rata. Plaćeni bolesnici čine sve da neki zločinci ostanu nekažnjeni.