MALBAŠU DANAS SASLUŠAVAJU: Bivšeg prvotimca Partizana u Tužilaštvu ispituju za pokušaj ubistva u Zemunu

E. V. N.

21. 07. 2020. u 07:26

BIVŠI fudbaler Partizana Nikola Malbaša (43) danas će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je pre trinaest dana u Zemunu teško ranio Igora N. (47).

МАЛБАШУ ДАНАС САСЛУШАВАЈУ: Бившег првотимца Партизана у Тужилаштву испитују за покушај убиства у Земуну

Nikola Malbaša / Foto N. Paraušić

On se tereti za pokušaj ubistva, jer je navodno Igora više puta ubo nožem u stomak. Povređeni je prebačen u bolnicu, gde je operisan i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Posle ranjavanja, policija je za Malbašom raspisala potragu, a prema našim informacijama, on se u pratnji advokata predao u nedelju po podne. Nakon toga mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Malbaša se sumnjiči da je ušao u automobil Igora N. i nakon kraće rasprave više puta ga nožem ubo u stomak, a zatim istrčao iz vozila i pobegao. Nakon saslušanja tužilaštvo će proceniti da li će tražiti da mu Viši sud odredi pritvor.

Malbaša nije prvi od bivših fudbalera koji su poslednjih godina imali problema sa zakonom. U toj grupi najpoznatiji je Zoran Njeguš (47), bivši as Crvene zvezde, koji je uhapšen u policijskoj akciji "Skener" u martu 2016. godine zbog sumnje da je novcem Vitomira Bajića, koji je bio označen kao pripadnik grupe Darka Šarića, kupovao nekretnine na Zlatiboru. U pritvoru je proveo desetak dana. Njemu je zbog ovog slučaja 2019. počelo suđenje pred Specijalnim sudom.

I Predrag Stanković (51), nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, po završetku karijere u Španiji upetljao se u kriminalne radnje, i za to je osuđen na devet godina zatvora. Delo za koje je pre šest godina terećen je šverc tone kokaina.

U Španiji, u Palma de Majorki, nedavno je uhapšen i bivši fudbaler Bežanije Stefan Milojević (31), sin mnogo poznatijeg oca Gorana, koji je osamdesetih igrao i za Crvenu zvezdu i Partizan. Stefan je "pao" zbog umešanosti u organizovani kriminal trgovine drogom.

Takođe, nekadašnji fudbaleri OFK Beograda Nemanja Vučićević (40) i Nikola Jolović (41) uhapšeni su 2018. godine zbog sumnji da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je preprodavala stanove u Beogradu. Na taj način navodno su zaradili 30 miliona dinara. Vučićević je ubrzo pušten da se brani sa slobode, a Joloviću je tada određen jednomesečni pritvor.

ODLAŽU SE ROČIŠTA MIHAJLOVIĆU

PRED Višim sudom u Veogradu više od četiri godine sudi se bivšem fudbaleru Crvene zvezde, a sada Radničkog iz Niša Stefanu Mihajloviću, zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić. Za sve ove godine glavni pretresi se odlažu iz raznoraznih razloga, i do sada su održani samo tri puta. Stefan je, inače, sin bivšeg fudbalskog reprezentativca Radmila Mihajlovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)