KAKO SU OTKRIVENE UBICE DANKE ILIĆ: Dva znaka ih odala, monstruozni postupak zgrozio i najveće stručnjake

Novosti online

06. 04. 2024. u 07:38

DANKA Ilić (2) je ubijena. Posle 10 dana intenzivne potrage i nadanja da će se devojčica pronaći živa stigle su pretužne vesti. Dvojica muškaraca iz obližnjih sela udarila su je kolima, jedan od njih ju je udavio, a potom su se rešili njenog tela. Sam vrh policije oglasio se povodom ove nezapamćene tragedije i do detalja ispričao kako je dete za koje se molila cela Srbija ubijeno.

КАКО СУ ОТКРИВЕНЕ УБИЦЕ ДАНКЕ ИЛИЋ: Два знака их одала, монструозни поступак згрозио и највеће стручњаке

Foto: Novosti

Ministar policije Bratislav Gašić, izneo je do detalja hronologiju ubistva Danke Ilić. Kako je ispričao majka je sa decom došla u 13.10 sati u Banjsko polje, i da su se deca su igrala u dvorištu gde ih je ona fotografisala. U 13.22 je, kaže, shvatila je da Danke nema, a supruga je pozvala u 13.41 sat.

Hronologija ubistva Danke Ilić

Kako je rekao, "u tom periodu, od 13.45 do 15.52 sati, Danka Ilić je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica".

- Majka je oko 13.50, tražeći dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu "fiat panda", u kome su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gde su trebali da provere šaht u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20 - ispričao je Gašić.

Foto: Tanjug

- Vozilo u kome su bili S.J. i D.D. je ispred kapije bilo 2,5 minuta i, prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Potom, kada su krenuli, devojčicu su udarili na nekih 30 do 40 metara od mesta za zaustavljanje. Automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, prebacio zadnji deo vozila preko alata. Tokom vožnje dogovorili su se da telo deteta negde bace - rekao je Gašić.

Kako je dodao, usput ih je u 13.57 sati zaustavio otac devojčice iz automobila i pitao da li su videli devojčicu.

Foto: MUP

-Oni su odgovorili negativno - rekao je ministar policije.

Načelnik UKP: "Suvozač je udavio devojčicu!"

O momentu nesreće na putu detaljnije je govorio načelnik UKP Ninoslav Cmolić. Kako je ispričao, vozač nije ni primetio da je oborio devojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao.

- Odmah su je stavili u gepek, a kada se mala Danka probudila, suvozač ju je udavio. To nam je juče priznao i detaljno sve opisao. Onda su je bacili na deponiju - ispričao je Cmolić.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila!

"Sumnjalo se na nesrećan slučaj"

O ubistvu Danke Ilić govorila je u više navrata i majorka Bojana Otović Pjanović koja je ispričala da je tokom razgovora sa majkom saznala da je ubijena Danka Ilić imala naviku da "trči uz stranu i da se spušta", što je policiju navelo na zaključak da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju.

- Devojčica je bila na mestu događaja, tačnije na ulici pored placa na kom se nalazila sa svojom majkom u vremenskom intervalu od 13:45 do 13:52. Devojčica je tada zapažena. Osumnjičeni su u 13:50 časova svojim vozilom, službenim automobilom Vodovoda gde su i zaposleni, bili parkirani ispred ulaska na taj plac i zadržali su se neka dva i po minuta. Kako je nama majka govorila u tim iscrpnim razgovorima koje smo vodili sa njom da je devojčica imala naviku da trči uz stranu i da se spušta, imali smo ideju da se može raditi o nesrećnom slučaju. Analizirajući vreme kada je dete zapazila žena koja se nalazila u kući do parcele smatrali smo da su se osumnjičeni zaustavili, krenuli u rikverc ili nastavili kretanje, pa da se desilo ono što su u svojim iskazima i priznali - da su udarili dete vozilom i stavili je na zadnje sedište.

"GPS uređaj i snimci kamera otkrili osumnjičene"

Ona je ispričala da je policija otkrila da su osumnjičeni za ubistvo devojčice prema GPS uređaju i po snimcima kamera imali zadržavanje na toj relaciji.

- To nam je izazvalo sumnju i zato smo usmerili istragu ka njima. Naravno, nismo očekivali da će oni nakon svega toga što su učinili i što su dete stavili u gepek... - rekla je ona.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Kako kaže majorka Otović Pjanović, istraga se i pored toga što su najsumnjiviji bili Srđan Janković i Dejan Dragijević, kretala u više pravaca.

- Oni su imali zadržavanje na toj deponiji Starobanjskog puta. To je, inače, veštačka deponija. Starobanjski put je slabo prohodan i tu bi otprilike, ko god bi prošao, bacio nešto što nije uspeo da odbaci na mesto gde treba. Ta deponija je pretraživana dva puta.

Zakasnele reakcije na poligraf

Načelnik UKP Cmolić je objasnio i da su osumnjičeni za svirepi zločin imali zakasnele reakcije na poligraf.

- Reakcije na poligrafsko ispitivanje su bile zakasnele jer su bili pod dejstvom alkohola. Odmah su nam bili sumnjivi, istragu smo potom nastavili i u njihovom pravcu, ali i u drugim pravcima. Nismo smeli da zanemarimo činjenicu da se možda radi o nestanku - kaže načelnik UKP.

Foto: Printscreen/Tanjug

Majorka Otović Pjanović navodi da su osumnjičeni za Dankino ubistvo u potpunosti izvršenje krivičnog dela.

- Opisali su način kako su izvršili to krivično delo i da je na osnovu svega toga i na osnovu svih ovih prikupljenih dokaza koje sam rekla, nedvosmisleno tužilac i kvalifikovao krivično delo ovako kako ga je i kvalifikovao - navodi ona.

"Nema empatiju, čudan profil ličnosti"

O tome kako su se ponašali govorio je načelnik UKP Cmolić ispričao je da suvozač priznao da je to uradio on.

- Postavljali smo mu pitanja zašto nisu zvali Hitnu pomoć, ali čovek nema empatiju, ni jednim gestom ne pokazuje da se kaje, jako čudan profil ličnosti. Psa da udarite stali biste, ali ovo... Mi nismo primetili da uopšte pokazuju kajanje, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjena. Oni su samo nastavili normalno da funkcionišu, a jedan je čak išao u potragu za devojčicom - rekao je Cmolić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave