ŠTA SVE ZNAMO O ZLOČINU KOJI JE ŠOKIRAO BALKAN: Palčo povukao oroz - Gde se nalazi najtraženiji begunac? (FOTO)

Mladen Stančić

05. 12. 2023. u 08:00

GLAVNI osumnjičeni da je organizator i direktni izvršilac ubistava Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja i frizera Panča Žežovskog (74) iz Velesa je građevinski preduzetnik i političar Ljupčo Palevski Palčo, zvanično je potvrđeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Severne Makedonije Olivera Spasovskog i javnog tužioca Gavrila Bubevskog.

ШТА СВЕ ЗНАМО О ЗЛОЧИНУ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО БАЛКАН: Палчо повукао ороз - Где се налази најтраженији бегунац? (ФОТО)

Foto: Jutjub Printskrin/Telma TV

Spasovski je potvrdio da je istragom ustanovljeno da je motiv za otmicu i ubistvo maloletnice najverovatnije koristoljublje. On je precizirao da je njen otac Aleksandar umešan u ovo krivično delo kao suorganizator, s ciljem iznude novca od devojčicine majke. On je priveden i na saslušanju u policiji je negirao umešanost u ovo krivično delo. Juče kasno po podne priveden je i na saslušanje u sud, nakon čega je tužilaštvo tražilo da mu se odredi pritvor. Sada se proveravaju dokazi po kojima je on pružao informacije ostalim osumnjičenima, kada će mu ćerka ostati sama kod kuće.

Foto: Printskrin/Fesjbuk/skopje1.mk

Otac

Slučaj je rasvetljen koordinacijom MUP-a i javnog tužilaštva u noći između subote i nedelje kada su, kako je rekao ministar, "obezbeđeni dokazi za ubistvo maloletnice, čije je telo pronađeno zakopano u okolini Skoplja, i Žežovskog, koji je zakopan u okolini Velesa".

- Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna osoba je van zemlje, a otac ubijene maloletnice je priveden i on je trenutno u policiji - rekao je ministar Spasovski, dodajući da je smrt Žežovskog povezana sa Vanjinim ubistvom. - Glavni organizator i izvršilac, koji je 27. novembra negde oko 11 časova ubio maloletnicu iz pištolja, pobegao je iz zemlje. Učiniću sve da ovog monstruma privedemo pravdi čim kroči na tlo Severne Makedonije.

Platio glavom zbog duga od 500 evra

UBIJENI Panče Žežovski (na slici) dugovao je jednom od osumnjičenih 500 evra, zbog čega je najverovatnije kidnapovan, ubijen i otet mu je automobil - izjavio je juče Bubevski.

Foto: Fejsbuk

On je rekao da motiv ubistva ovog čoveka nije sasvim jasan, ali da je utvrđeno da je imao dug prema jednom od osumnjičenih i da su ga zbog toga oteli i uzeli njegov "sitroen" za otmicu devojčice, koji je zatim zapaljen.

Žežovski se vodio kao nestao od 24. novembra.

Za osumnjičenim Palevskim, kako je najavljeno, biće raspisana međunarodna poternica, saopštio je Bubevski. Naveo je da je osumnjičeni ubica, zvani Palčo, "iz Severne Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku", ali tamošnja policija je saopštila da još nema takvu informaciju. Navedeno je da je Palevski "napustio zemlju 30. novembra, automobilom sa svojim advokatom Vaskom Stojkovim", koji je juče to potvrdio:

- Zamolio me je da ga odvezem u Beograd jer nije imao vozilo, a imao je ranije zakazane preglede. Pristao sam i odvezao ga, ali nisam znao ništa o ubistvu. Vratio sam se u Skoplje, kada su me pozvali iz policije i njima sam rekao kako je bilo.

Kada je shvatio za šta se sumnjiči Palevski, advokat Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu jer je reč o ozbiljnoj stvari. Međutim, nije želeo da otkrije da li je i kakav odgovor dobio, rekao je da je to kazao policiji, ali od tada nema kontakt sa Palevskim.

Foto: Printskrin

Ljupčo Palevski Palčo

Za stravične zločine osumnjičeni su i Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, koji su, kako prenose makedonski mediji, priznali umešanost u otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog.

Tužilac Bubevski je istakao da će počinioci ovog gnusnog zločina biti kažnjeni bez ikakvog oklevanja. Rekao je i da je istražni proces bio otežan na početku, jer su nedostajale bitne informacije, ali su u daljem postupku obezbeđeni dokazni materijali. Istakao je da postoje izjave osumnjičenih kako je za samo dva sata sve izmaklo kontroli i devojčica je ubijena.

- Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska deteta angažovala celokupna javnost, pa su odlučili da novac potraže kasnije, a dete ubili - precizirao je Bubevski i dodao da su osumnjičeni priznali da su od Vanjinog oca dobili informacije o njenom kretanju.

Tužilac je, međutim, kazao i da zasada protiv oca imaju samo neposredne dokaze, ali ne i konkretne, da bi u ovom trenutku bio optužen. Kad je reč o majci, on ističe da ona zasada nije predmet nikakve istrage.

BONUS VIDEO:

ISPOVEST PORODICE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Vreme ništa ne leči, ono samo prolazi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024