ŠTA SE KRIJE IZA KRVAVOG PIRA U KRUŠEVCU? Ivana nije htela da se uda za Zorana, rasprava je kulminirala pucnjem u glavu

S.BABOVIĆ

14. 11. 2023. u 15:04

IAKO se formalno razvela u petak, Ivana K. (44) nije htela da se uda za Zorana Ristića (52), zbog čega se pretpostavlja da je to bio predmet njihove svađe ispred zgrade u naselju Rasadnik u Kruševcu, gde je Zoran u glavu upucao Ivanu, saznaju "Novosti" iz dva nezavisna izvora bliska istrazi.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА КРВАВОГ ПИРА У КРУШЕВЦУ? Ивана није хтела да се уда за Зорана, расправа је кулминирала пуцњем у главу

Foto:S.Babović,FB

- To je jedan od mogućih motiva za ovaj pokušaj ubistva, posle čega je usledila i rasprava sa suprugom, njeno ubistvo i na kraju i samoubistvo - navodi izvor "Novosti". - U toku je saslušanje više svedoka, poznanika, koji su bili upućeni u njihove odnose.

Drugi izvor "Novosti" svedoči da se Ivana bliskom okruženju požalila da je Zoran maltretira. Dodaju da je umeo i da je grebe i udari. 

- Ristić je hteo da se uda za njega, da zajedno otpočnu život u tom stanu u kome je ranije živela sa suprugom, ali ona to nije htela - navodi drugi izvor "Novosti". - Ispričala je kako mu je rekla da ne želi da se ponovo udaje, da je on u braku, u kome ima ćerke, unučad.

Oko zajedničkog života više puta su se raspravljali, tako da postoje čvrste indicije da je i to bio predmet svađe sa krvavim epilogom, kod garaža ispred stambene zgrade u kojoj je živela Ivana.

Tragičan niz događaja (pokušaj ubistva Ivane K., ubistvo Vesne Ristić i samoubistvo Zorana Ristića), koji se juče odigrao na tri različite lokacije (Kruševac, Kukljin, Velika Drenova) već je sam po sebi složen za rekonstrukciju. Istražitelji su bili na šest lokacija: naselje Rasadnik, gde se dogodio pokušaj ubistva, put Kukljin‒Jasina, gde je ubijena Vesna Ristić, put Velika Drenova‒Stragari, gde se ubio njen suprug, i tri stambena objekta (pretres porodične kuće Ristić u Milutovcu kod Trstenika, Ivanin stan u naselju Rasadnik, ali i Vesnin i Zoranin stan u Kruševcu).

Rasvetljavanje mogućeg motiva dodatni je izazov. Posebno, ukoliko se uzme u obzir i to da je Zoranov otac Ratko Ristić posvedočio još juče za "Novosti" da se njegov sin kreditno zadužio kod banke sa 13.500 evra, kako bi pomogao Ivani da od bivšeg supruga otkupi pripadajući deo stana posle razvoda.

Uvezivanjem ovog sleda događaja, ne isključuju se dve mogućnosti: ili da se Ivana predomislila u vezi sa planovima za zajednički život ili da Ivana uopšte nije želela da živi u zajednici sa Zoranom. 

Svađa kod garaža zgrade u kojoj je živela Ivana bila je i njihova poslednja. Ivana je sa teškim ranama glave zbrinuta u kruševačkoj bolnici, posle čega je juče oko 14 sati transportovana za UKC Niš. Zoran je tri sata kasnije izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu u kolima, na putu Velika Drenova ‒ Stragari u trenutku kada je policija pokušala da ga uhapsi.

Prethodno je iz istog vatrenog oružja upucao suprugu Vesnu, čije je beživotno telo nađeno na starom putu Kruševac‒Trstenik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave