NAJNOVIJE INFORMACIJE O OPTUŽENOM ZA UBISTVO BEOGRAĐANKE ANE VOLŠ: Brajan odbio da ode na suđenje

Novosti online

26. 07. 2023. u 11:17

BRAJANU Volšu (47), koji je optužen da je 1. januara u porodičnoj kući u Kohasetu u SAD ubio suprugu, državljanku Srbije Anu Volš (39), trebalo je da bude održano suđenje zbog prevare vezano za vredne umetničke slike Endija Vorhola.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ОПТУЖЕНОМ ЗА УБИСТВО БЕОГРАЂАНКЕ АНЕ ВОЛШ: Брајан одбио да оде на суђење

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, postupak koji se protiv njega vodi za to krivično delo pokrenut je još 2016. i u vreme kada je, kako se sumnja, u porodičnoj kući u kojoj su spavala i njihova deca ubio suprugu, imao je nanogvicu za elektronski nadzor upravo zbog ovog suđenja za prevaru.

- Volš je najpre želeo da prisustvuje suđenju, ali je onda ipak pred njegovo održavanje odlučio da se ne pojavi. Njegovi advokati zatražili su odlaganje jer nisu stigli da se pripreme za suđenje zbog novog postupka koji se protiv njega vodi za ometanje istrage, ubistvo supruge, kao i uništavanje njenog tela - preneli su američki mediji, navodeći da je sud prihvatio njihov argument za odlaganje i nastavak suđenja zakazao za oktobar.

Uhapšen jer je prodavao lažnog Vorhola

Kako navode, prema sudskim dokumentima, sumnja se da je Volš počinio prevaru sa umetničkim delima vrednim nekoliko stotina hiljada dolara, tako što je fotografisao autentične slike umetnika i te slike postavio na internet nudeći ih na prodaju za 80.000 dolara.

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Kada je kupac preuzeo slike, navodno je odmah otkrio da nije reč o originalima jer nemaju autentičan pečat. U istragu se uključio i FBI i Volš je tada uhapšen.

- Priznao je krivicu za prevaru i prodaju falsifikovanih umetničkih dela i bio je uhapšen 2018. U vreme kada je ubio suprugu, čekao je da mu se izrekne kazna - preneli su mediji.

Ana planirala da ga ostavi?!

Podsetimo, prijateljica Ane Volš ispričala je da joj se ubijena Srpkinja nekoliko dana pre nestanka požalila da veruje da će njen suprug zbog prevare završiti u zatvoru i da će se ona sa decom preseliti u Vašington.

Inače, istražitelji su tokom prvih dana istrage utvrdili da je vreme kada je smeo da boravi van kuće, jer je imao nanogvicu, Volš koristio najverovatnije da se reši tela ubijene supruge.

- On je najpre uhapšen zbog ometanja istrage, jer su kamere u pojedinim prodavnicama snimile kako kupuje velike količine hemikalija za čišćenje, kao i kako obilazi deponije, iako je on tvrdio da je vreme izlaska koristio da odveze decu u školu - pisali su ranije američki mediji.

Foto Instagram

Volš je tada uhapšen zbog ometanja istrage, a pošto su u podrumu kuće pronađeni tragovi krvi kao i nož, a zatim i delovi ličnih stvari nestale Ane Volš na deponijama, optužen je i za ubistvo supruge.

Telo Beograđanke Ane Volš do danas nije pronađeno.

(Informer)

BONUS VIDEO: RASKOMADAO JE I DRŽAO U KISELINI: U ovoj zgradi je ubijena Noa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!