UBISTVO ZBOG TRUDNE SNAJE? Tragedija u porodici Paunović - sin i majka mrtvi, komšije otkrile šta je prethodilo zločinu

S. M. JOVANOVIĆ

07. 07. 2023. u 08:06

VIŠEGODIŠNjE nesuglasice i loši porodični odnosi kulminirali su ubistvom Biljane Paunović, koju je hicem iz karabina usmrtio suprug Zlatomir, a potom pucao sebi u glavu, ali i samoubistvom njihovog sina Denisa (25), koji je u dvorištu kuće aktivirao ručnu bombu.

УБИСТВО ЗБОГ ТРУДНЕ СНАЈЕ? Трагедија у породици Пауновић - син и мајка мртви, комшије откриле шта је претходило злочину

Foto: Facebook

Zlatomir je hitno transportovan u Urgentni centar UKC Niš u teškom opštem stanju, gde je operisan, ali je, kažu lekari, i dalje životno ugrožen. Dobro Polje, selo na putu Boljevac-Knjaževac sa oko 400 stanovnika, ovakvu tragediju ne pamti.

Na pitanja novinara šta se desilo, meštani uglavnom odmahuju rukom i sležu ramenima, tek poneko hoće da kaže nekoliko rečenica.

- Denis je nedavno doveo mladu devojku, čini se maloletnu, iz Zaječara, koju su trudnu oterali iz kuće. Mladić je hteo da se ona vrati, ali Zlatomir nije hteo za to ni da čuje i stalno je govorio: "Samo preko mene mrtvog". Eto, šta napravi - priča nam starija meštanka.

Po rečima komšija, u trenutku zločina u kući je bila Zlatomirova majka Veselinka, koja je zbog čestih svađa čak i napustila sinovljevo domaćinstvo i otišla kod rođaka u susedno selo, ali je povremeno dolazila u Dobro Polje.

Razneo se raketom?

- ZLATOMIR je suprugu Biljanu ubio metkom iz puške, pa pucao u sebe. Čuli smo da se Denis razneo bombom, valjda je to bila neka raketa, nije to kažu prava bomba. Ne znamo šta se tačno desilo, ali smo čuli da je oružje bilo nelegalno i da niko od njih nije imao dozvolu za to - vele meštani.

Pojata ove porodice, koja je u selu poznata kao problematična, uglavnom zbog domaćina, udaljena je oko kilometar i po od centra ovog razuđenog mesta. Do njih se dolazi kolskim putem, izrovanim kišama, uglavnom pešice.

- I ranije su se svađali. Svašta je tu bilo, stalno je dolazila policija. Zlatomir je imao i kriminalni dosije - dodaje jedan od Dobropoljana.

Zlatomir i Biljana imaju troje dece. Denis je najstariji. Ćerka je udata u Metovnici, a najmlađi Bojan živi s njima i navodno je i on bio kod kuće kada se sve dogodilo. Posle nezapamćene tragedije, Dobro Polje obavijeno je nevericom. Niko od meštana ne može da kaže koja je to "iskra" raspalila zločin, ali dodaju da je sve nekako slutilo na tragediju.

- Znali su i da se potuku, da sve pare koje dobiju od socijalne pomoći propiju, da se svađaju i međusobno i sa ljudima iz sela. Žao mi Biljane, napaćena i jadna žena, to kako su oni živeli nije život - dodaju meštani.

Zlatomir na aparatima

ZLATOMIR je priključen na aparat za veštačku ventilaciju. - Nakon intervencije, hospitalizovan je na Klinici za intenzivnu negu UKC Niš. Dominiraju maksilofacijalne povrede. Priključen je na aparat za veštačku ventilaciju, sediran, trenutno stabilnih vitalnih parametara, ali životno ugrožen - navode u UKC Niš.

Nadležni zasad nisu dali nikakvu zvaničnu informaciju o tome šta se zapravo dogodilo i dodaju da će to utvrditi istraga. Nezvanično se saznaje da je najverovatnije prvo Zlatomir pucao na ženu, a zatim je Denis aktivirao eksplozivnu napravu, jer očeve višestruke povrede ukazuju na to da je bomba eksplodirala posle ubistva nesrećne Biljane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?