SVESNO MRCVARIO DETE DO SMRTI: Završeno veštačenje očuha ubijene devojčice u Zaječaru

S. M. J.

31. 05. 2023. u 17:02

U SPECIJALNOJ zatvorskoj bolnici u Beogradu završeno je psihijatrijsko veštačenje Miloša N. osumnjičenog da je 21. februara batinama usmrtio dvogodišnju Petru Vladulović, ćerku nevenčane partnerke Jelene T.

СВЕСНО МРЦВАРИО ДЕТЕ ДО СМРТИ: Завршено вештачење очуха убијене девојчице у Зајечару

Foto: SMJ/Fejsbuk

Psihijatrijsko veštačenje Miloša N. (25) iz Donjeg Dejana kod Vlasotinca, koji se tereti da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju Petru Vladulović, ćerku svoje nevenčane partnerke, pokazalo je da je to učinio - svesno.

- Psihijatrijski veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrdili su da je osumnjičeni Miloš N. u momentu dok je batinao devojčicu bio uračunjiv. Utvrđeno je da je bio je malo pripit, ali to nije uticalo ni malo na stanje njegove svesti – navode nadležni.

Ovaj muškarac, pokazala je to i obdukcija malene Petre, zverski je tukao devojčicu, a svemu je prisustvovala i majka Jelena T. (23) iz Grljana kod Zaječara.

Devojčica je preminula usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog „obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga“, ali i drugih povreda koje, zbirno, predstavljaju tešku telesnu povredu, navedeno je u izveštaju sa obdukcije.

Miloš N. je i dalje u pritvoru koji mu se produžava na po 30 dana. Očekuje se da uskoro protiv njega bude podignuta i optužnica. Majka devojčice, Jelena T. je trenutno na slobodi, još od dana kada joj je istekao pritvor od 30 dana. Ona se tereti da počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, za koje je maksimalna zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije