KUKU, NENO NAŠA: Neutešna porodica Nevenu (16) ispratila na večni počinak - sahranjena devojčica ubijena u Ripnju (FOTO)

J.D.Lj.

12. 04. 2023. u 14:27

Na Brđanskom groblju, lokalnom groblju u Ripnju, danas je u belom kovčegu, obučena u belu venčanicu, sahranjena brutalno ubijena devojčica Nevena Petrović (16).

КУКУ, НЕНО НАША: Неутешна породица Невену (16) испратила на вечни починак - сахрањена девојчица убијена у Рипњу (ФОТО)

Foto: Novosti

Na večni počinak ispratila ju je porodica, njeni drugari iz osnovne i srednje škole, koji su joj suzama poslali poslednji pozdrav i belim ružama prekrili sanduk. Takođe i stotinak meštana, prijatelji, komšije, rodbina.

- Ajoj, Stojane, šta to uradi ovako dobroj devojčici i porodici - zakukala je naglas Nevenina prabaka nad sandukom.

- Kuku, Neno naša, devojčice dobra i mila. Prerano si otišla, dušo naša. E, sudbino prokleta!

Pre sahrane, govor je održao sveštenik tamošnje pravoslavne crkve koji je istakao da je, u ovom zločinu, najpre zakazalo društvo, a onda i svi pojedinci. Opelo nije držano, jer devojčica nije bila krštena.

Ipak, Nevenine drugarice su zajedno sa popom pročitale molitvu, a onda se prisutnima obratio sveštenik:

- Teško je naći reči da se čovek oprosti, da nađe reči utehe za bližnje... Nevena koja ovde pred nama leži, sreću u životu nije ni okusila. Tek je načela svoj život, nije uspela da doživi sva dobra kojima se sve čovek nada. Nažalost, nesreća se nadvila nad njom i postala je žrtva. Nevena je žrtva i nadamo se da će ta njena žrtva biti i prepoznata - rekao je sveštenik.

Nevenin deda, koji je bio svedok stravičnog zločina, nije mogao da danas zadrži suze i zajedno je sa Neveninim ujakom i ujnom, kao i njenom braćom i sestrama, ispratio voljenu unuku na poslednji put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu