ODREĐEN DATUM SUĐENJA BRAJANU VOLŠU: Pored ubistva supruge Ane, na teret mu se stavljaju još tri dela

N.B.

05. 04. 2023. u 12:23

BRAJAN Volš (46), suprug nestale Srpkinje Ane Volš (39), pojaviće se ponovo pred nadležnim američkim sudom 27. aprila, kada će mu, kako prenose tamošnji mediji, i zvanično biti pročitana optužnica za ubistvo.

ОДРЕЂЕН ДАТУМ СУЂЕЊА БРАЈАНУ ВОЛШУ: Поред убиства супруге Ане, на терет му се стављају још три дела

Foto: Instagram

Do tog datuma, kako se navodi, trebalo bi da se okonča postupak oko dostavljanja sve potrebne dokumentacije, koju je tražila odbrana. 

Protiv Volša je 30. marta okružni tužilac Norfolka Majkl V. Morisi potvrdio optužnicu za ubistvo, a pored ovog najtežeg krivičnog dela, na teret mu se stavljaju i dovođenje u zabludu policijske istrage, zatim ometanje pravde i nepropisno prenošenje ljudskog tela. Ukoliko se dokažu ove tvrdnje, Volšu prema zakonu američke države Masačusets preti kazna doživotne robije, bez mogućnosti uslovnog otpusta.

TRAGOVI

U DESET kesa koje je Brajan bacio u kontejner u blizini kuće svoje majke, gde je takođe bio lociran njegov mobilni, policija je pronašla niz predmeta koji ga dovode u vezu sa ubistvom. Tu su pronađeni Anina tašna, čizme, ogrlica koju je imala na mnogim fotografijama, ali pre svega određeni predmeti sa njenim i DNK tragovima njenog supruga. 

Potvrđivanjem optužnice za najteže krivično delo i optužbe za još nova tri dela, slučaj se prema tamošnjem zakonu premešta u Viši sud u Norfolku, gde će se odvijati postupak. 

- Ovo je samo korak u dugom procesu, a Volš i dalje ima ustavnu pretpostavku nevinosti i svu zaštitu koja mu se pruža po Ustavu - kazao je tada Morisi. - Zahvalni smo detektivima koji su uložili toliko sati u prikupljanje dokaza u ovom slučaju i svedocima koji su nam pomogli da dođemo do ovog nivoa u postupku.

Anu je poslednju živu video porodični prijatelj Volšovih, koji je kod njih u kući u naselju Kohaset, nadomak Bostona, bio na dočeku Nove godine, a njen nestanak prijavljen je tri dana kasnije. To je učinio direktor firme u Vašingtonu, u kojoj je Srpkinja radila, pošto se nije pojavila na poslu, što je za nju bilo neuobičajeno. Kada je njen šef pozvao Brajana da ga pita gde je Ana, ovaj mu je, kako je svojevremeno objavljeno, kazao da je ona otputovala 1. januara rano ujutro, odnosno da je tog dana imala let iz Bostona za Vašington. 

Milanka Ljubičić, Anina majka, kao i Anina sestra, koja živi u Kanadi, prema nezvaničnim informacijama su upoznate sa svim detaljima iz istrage. Kako prenose pojedini mediji, one su preko konferencijske veze imale sastanak sa nadležnim tužiocem, u vezi sa ovim slučajem, i tada su im predočeni svi detalji iz istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili