HAPŠENJE ZBOG KORUPCIJE: Oštetili Srbijagas za više od 22,7 miliona dinara

Novosti online

27. 09. 2022. u 15:27

PRIPADNICI Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. M. (1968), P. B. (1959) i V. B. (1985) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP „Srbijagas“ za 22.797.600 dinara.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Оштетили Србијагас за више од 22,7 милиона динара

D.N.

Osumnjičena J. M. se tereti da je, kao odgovorno lice u „Srbijagasu“, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između „Srbijagasa“ i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V. B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P. B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO OTKRITI PREVARU? Svaki deveti polovnjak u Srbiji ima VRAĆENU KILOMETRAŽU - na šta morate obratiti pažnju pri kupovini