TUGA U VLADIČINOM HANU: Poginula braća u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinačkih rudnika

J. Ćosin - J. Stojković

19. 09. 2022. u 20:13

MUZIČARI iz Vladičinog Hana i braća od dve rođene sestre, Dalibor Mihajlović (34) i Stanislav Antić (21), poginuli su u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Aleksinačkog Rudnika, dok je troje njihovih prijatelja, među kojima je i jedno dete, povređeno.

ТУГА У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ: Погинула браћа у саобраћајној несрећи код Алексиначких рудника

Foto:J.Ćosin

U udesu je učestvovalo putničko vozilo "fijat punto" beogradskih tablica i kamion sa grčkim registarskim oznakama.

Ceo Vladičin Han tuguje za dvojicom muzičara iz ovog mesta, poznatom po trubačkim orkestrima. Dalibor je iza sebe ostavio četvoro dece, a uskoro je trebalo da postane otac po peti put, dok je Stanislav bio oženjen, ali nema dece. U Poljanu su dolazili mnogobrojni rođaci, prijatelji i poznanici da izjave saučešće i pruže reči utehe njihovim porodicama.

Kako saznajemo, petoro muzičara vraćalo se sa svirke iz Vojvodine, da bi, iz još neutvrđenih razloga, na deonici puta gde se zbog radova saobraćaj odvija jednom trakom prešli na suprotnu stranu kolovoza i direktno se sudarili sa kamionom grčkih tablica, koji im je dolazio u susret.

- Nešto pre sedam sati, primili smo tri pacijenta iz saobraćajne nesreće. Najstariji među njima (39) ima hematom iznad levog očnog kapka i prelom vilice, zbog čega je odmah upućen maksilofacijalnom hirurgu. Muškarac rođen 2003. ima prelom leve nadlaktice i povredu iznad leve obrve, dok dečak (14) ima naprsnuće jednog rebra i delimični kolaps pluća, ali nije životno ugrožen - kaže dr Vladan Ćosić, pomoćnik generalnog direktora UKC Niš.

Foto: Društvene mreže

Muzičar Milan Mića Petrović, prijatelj nastradalih, kaže da je vest o tragediji ožalostila čitav Vladičin Han.

- Odlično se znamo, bavimo se muzikom, uspešni smo u tome. Sa Daliborom sam odrastao, zajedno smo učili da sviramo. Bili smo i u istom orkestru više puta, kod Bojana Ristića, Bojana Krstića, Stojana Krstića. On je svirao bas, bio je jako dobar, pa kada sam ja osnovao svoj orkestar, povremeno sam ga angažovao. Srce mi se slama, sav sam naduven od plača otkako sam čuo šta im se desilo - priča Petrović.

Prema njegovim rečima, oni su svirali na svadbama po Vojvodini i oko dva sata iza ponoći krenuli su kući u Vladičin Han.

Foto:J.Ćosin

- Čuo sam da su se dvoumili da li da krenu ili ne, jer su bili umorni, ali su ipak odlučili da pođu. Neposredno pre nesreće, zaustavili su se u jednom motelu, da odmore i popiju kafu. Dalibor, koji je do tog mesta vozio, požalio se da je umoran, da mu se spava, pa ga je na mestu vozača zamenio Stanislav. Dalibor je po svemu sudeći spavao u trenutku nesreće. Strašno je to što im se desilo. Bio sam u obe porodice, suze i kuknjava ne prestaju, srce mi se cepa. Dalibor ima dva odrasla sina iz vanbračne zajednice i još dve ćerkice sa drugom ženom, koja je trudna. Stanislav se oženio pre nekoliko godina. Otišli su da zarade za svoje porodice i izginuli - kazao nam je uznemireni čovek.

DALIBOR VRATIO AUTOBUSKU KARTU

Strašna nesreća ljudi koji žive u istoj ulici. Oni ne sviraju u istom orkestru. Jedan svira u Novom Sadu, a drugi u Beogradu. Dalibor svira sa nekim bendom iz Novog Sada i kako su mi ispričali, on je kupio autobusku kartu za Vladičin Han. Onda se čuo sa Stanislavom, koji mu je rekao da iz Beograda ide za Han kolima i da u automobilu ima mesta i za njega. Da ne bi putovao sam, Dalibor vrati autobusku kartu i sednu zajedno u "punto" - ispričao je novinarima Bojan Krstić, šef trubačkog orkestra iz Vladičinog Hana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024