SASLUŠAVAN SKORO TRI SATA: Evo šta je rekao Nebojša Stefanović posle davanja izjave u SUK

Novosti online

24. 06. 2022. u 14:03 >> 17:09

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović napustio je Sektor za unutrašnju kontrolu posle skoro tri sata.

САСЛУШАВАН СКОРО ТРИ САТА: Ево шта је рекао Небојша Стефановић после давања изјаве у СУК

Nikola Skenderija

On je dao po izlasku kratku izjavu novinarima.

- Verujem da smo dodatno rasvetlili neke detalje. Sve je, naravno, u rukama Tužilaštva, koje će, verujem, rasvetliti sve procese i doći do potpune istine. Imam poverenja u naše organe da imaju kapacitet i snage da sve rasvetle - rekao je Nebojša Stefanović.

Podsetimo, Nebojša Stefanović stigao je danas u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, gde treba da da izjavu o navodima koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela u intervjuu za medije. Ranije u toku dana i Hrkalovićeva je dala izjavu.

Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović pozvani su u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

U jučeršnjem saopštenju MUP-a Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili u javnost.

- Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja - navodi se u saopštenju.

- Oni su pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal - saopštilo je tužilaštvo.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom Mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

- Navodi Dijane Hrkalović sami po sebi nisu dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju proveru - navelo je tužilaštvo.

BONUS VIDEO: SUĐENJE ZA TRAGEDIJU U ŠAINOVCU: Naložena DNK analiza automobila kojim je usmrćen Željko (19)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KOMŠIJINE KOZE MU POJELE KUKURUZ: Vidite kako mu se osvetio - sam, bez suda i policije! Sad mu preti robija