TRI METKA BILA KOBNA PO VUKA: Policija i dalje traga za Đurom N. (23) zbog sumnje da je u nedelju uveče počinio ubistvo u naselju Jakovo

A. Z. K.

30. 05. 2022. u 20:50

VUK J. (35) iz Jakova, koji je sinoć oko 19.50 upucan u Ulici braće Žigić u Surčinu, preminuo je u ponedeljak ujutru u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Kako se sumnja, u njega je, navodno, iz automatske puške pucao Đura N. (23) i naneo mu višestruke povrede, a policija za njim intenzivno traga.

ТРИ МЕТКА БИЛА КОБНА ПО ВУКА: Полиција и даље трага за Ђуром Н. (23) због сумње да је у недељу увече починио убиство у насељу Јаково

Foto: M.Anđela

Kako smo saznali, njih dvojica su se najpre sukobili na ulici, navodno, zbog nekih ranije neraščišćenih računa. Posle zločina, moglo se čuti nekoliko verzija priče zbog čega se sve dogodilo. Po jednoj, Vuk je juče u toku dana došao sa bratom i trojicom drugova u Ulicu braće Žigić, kako bi od Đure, navodno, uzeo automobil "golf 4", koji je on vozio. Nezvanično, on je hteo da "zapleni" taj automobil zbog navodnog duga koji je Đura imao prema njemu. Po drugoj verziji, Đura je, navodno, maltretirao nekog od Vukovih poznanika, pa je on došao da ga upozori. Prema trećoj verziji, Vuk i Đura su se pre nekog vremena sukobili u jednom klubu u Jakovu, pa je policija preuzela snimke sigurnosnih kamera iz tog lokala da bi utvrdili šta se desilo. U tuči je, navodno, učestvovao i Đurin otac.

Nedugo posle svađe došlo je i do fizičkog obračuna, pa je Đura, opet po jednoj verziji, u jednom trenutku utrčao u kuću, a zatim se vratio sa oružjem, iz kog je ispalio nekoliko metaka, od kojih su tri pogodila Vuka u stomak. Po drugoj, Đura je izašao iz svog "golfa" i sasuo nekoliko metaka u žrtvu. Brat povređenog mladića ispričao je policiji da je Vuka odmah ubacio u auto i odvezao do Doma zdravlja u Surčinu, odakle je prevezen u bolnicu, gde je nekoliko časova kasnije podlegao povredama.

Prema nezvaničnim informacijama, niko od svedoka nije mogao da otkrije inspektorima motiv zločina.

Na mestu pucnjave i u ponedeljak su bili vidljivi tragovi obračuna. Lokva krvi i razbijeno staklo na "seat ibici", a jedan metak pogodio je i kamper koji je bio parkiran na ulici. Komšije kažu da je prava sreća da od kiše metaka još neko nije povređen i da je Đura N. do sada uvek bio momak za primer.

- Đura stanuje tu sa ocem, majkom i bratom. Odakle mu oružje, niko ne zna - kaže nam jedan od komšija. - Po jednoj verziji, Đura je pucao sa kapije, a po drugoj sa terase. Policija to sad utvrđuje.

Kako smo saznali, Đura N. je završio kuvarsku školu i radio je na jednom novobeogradskom splavu. Godinama je igrao folklor i sa svojim kulturno-umetničkim društvom obišao je pola Evrope.

Jedan od Đurinih prijatelja ispričao je novinarima da je čuo da je njegov drug imao problema sa Vukom.

- Ovde se pričalo da je Vuk, navodno, pretukao Đuru i njegovog oca. Ne znam zašto i da li je to tačno, ali je to ovog mnogo razbesnelo. Niko nije verovao da bi osveta mogla da bude ovako krvava - objašnjava poznanik osumnjičenog.

PILOT PRERANO OTIŠAO POD OBLAKE

U porodičnoj kući ubijenog u ponedeljak nije bilo nikoga. Prijatelji kažu da su se sklonili nakon što se sve dogodilo. - Vukova porodica je slomljena! On je bio omiljen u familiji. Bio je dobro dete. Završio je školu za pilote u Vršcu. Planirao je da život posveti letenju, a sada je prerano otišao pod oblake. Njegovi ne mogu da dođu sebi. Sklonili su se iz porodične kuće, ne žele nikoga da vide - kaže jedan od prijatelja žrtve. - Porodicu pogađaju priče da je Vuk ubijen pošto je, navodno, reketirao Đuru, ali ja u to stvarno ne mogu da poverujem jer je bio sjajan mladić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna