MISTERIJA KLJUČEVA UBIJENE PORODICE ĐOKIĆ: Ubica hteo da opljačka i stan - ovo su novi detalji iz istrage

J. Ć.

08. 03. 2022. u 17:09

KLjUČEVI od stana i menjačnice Gorana Đokića iz Aleksinca, koji je zajedno sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom svirepo ubijen u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac, do danas nisu pronađeni, pa se sumnja da ih je nakon zločina uzeo Goran Džonić.

МИСТЕРИЈА КЉУЧЕВА УБИЈЕНЕ ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Убица хтео да опљачка и стан - ово су нови детаљи из истраге

Foto: Z. Jovanović/Fejsbuk/Ilustracija

 Pretpostavlja se da je nakon zločina pretresao mrtvu porodicu ne samo da bi ih opljačkao, već i da bi se domogao ključeva kako bi iz njihovog stana i menjačnice uzeo još novca. Da li je tu nameru sproveo ili je čekao pogodan trenutak da to učini nije pouzdano utvrđeno, jer istraga ubistva nije pronašla dokaze ni za jedno ni za drugo.

Advokat porodice ubijenih Đokića Zoran Vitković kaže da njihovih ključeva nema, a da niko drugi nije mogao da ih uzme osim onog ko je Đokiće lišio života.

- Svako od Đokića imao je svoje ključeve od stana, kako nisu pronađeni jasno je da je mogao da ih uzme samo Goran Džonić. Nakon što je tela izvadio iz automobila, pre nego što ih je spalio, uzeo je sve ih njihovih tašni i džepova pa i ključeve. To je sasvim jasno jer tokom spaljivanja tela njegovih žrtava, oni nisu mogli da izgore. Šta je sa njima uradio zna sam on, da li ih je bacio, sakrio ili ih je na neki način uništio. Sve to ukazuje da je nameravao da ode u njihov stan i menjačnicu da bi uzeo još novca, iako je već nakon ubistva iz gepeka ukrao sav Đokićev novac. Da li je tu nameru sproveo, to ne možemo da znamo, istraga to nije mogla da dokaže, moguće je da je i odustao od te ideje jer se bojao da će biti primećen – objašnjava Vitković.

On veruje da će optužnica za ovaj zločin uskoro biti podignuta.

- Prema mojim saznanjima, još se čeka da se izvrši pregled telefona supruge Gorana Džonića, mislim da su u pitanju dva aparata, nakon čega očekujem da dođe do optuženja. S obzirom na dosadašnji tok istrage, verujem da će kao jedini izvršilac biti optužen Goran Džonić.  Stvari bi mogle da se promene samo ako se u međuvremenu pojavi neki dokaz ili se to desi u toku sudskog postupka. Lično sam očekivao da će u jednom trenutku Džonić priznati delo, da će otvoriti dušu i kazati šta se dogodilo te noći i konačno zašto je to uradio. Ovo iz razloga što svi dokazi od početka ukazuju isključivo na njega. Međutim, umesto da postupi kao čovek, na sve načine je pokušavao da sebe opravda ne libeći se da umeša i svoje sinove i braću Milošević. Teško je utvrditi i zbog čega je to uradio, da li je u pitanju bila ljubomora, zavist, pakost, pohlepa... Svakako da se ovim poslednjim rukovodio jer je dokazano da je više puta pozajmljivao novac od Đokića, što je potvrdila i majka žrtve. Sa druge strane, ispoljio je potpunu nezahvalnost u odnosu na blagodarnost Đokića koji mu je stalno pomagao tim pozajmicama  - kaže Vitković.

Komentarišući činjenicu da Džonić nije pokazao milost ni prema dvadesetpetogodišnjoj bratanici Lidiji, Vitković objašnjava da sve ukazuje da je bio spreman da se obračuna sa svakim ko se nađe na putu njegovoj nameri da opljačka brata.

- Verovatno je došao u situaciju da više nije mogao da odustane, te da je bio spreman da likvidira svakog ko bi mogao da ga otkrije. Možda je verovao da Lidija neće biti sa roditeljima ali se nije predomislio ni kada ju je zatekao u kolima. To pokazuje njegovu nemilosrdnost, nameru da ide do kraja i da na najzverskiji način satre jednu porodicu koja mu je umnogome pomogla – nastavlja Vitković.

 Ne isključuje mogućnost da se nikada neće saznati šta se desilo te tragične noći s obzirom na to da Džonić ne pokazuje ni zrnce kajanja.

- Način izvršenja a posebno kojim su redosledom ubijani članovi porodice Đokić na osnovu materijalnih tragova, nije bilo moguće utvrditi jer su sve tri žrtve kao i njihovo vozilo, spaljeni.

- Pretpostavlja se da je najpre ubio Gorana jer mu je on bio najveća opasnost, ali šta se zaista desilo, to samo on zna. Tragovi krvi, koji bi mogli da ukažu na redosled ubistava su spaljeni, ono što je jedino izvesno je da su ubijeni jedno za drugim – zaključuje Vitković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UMRO GLUMAC IZ OTPISANIH: Danas sahranjen u tajnosti - tiho, bez pompe