KATNIĆ ISPITIVAO BELIVUKA I MILJKOVIĆA O TRI UBISTVA: Posredstvom "Skaj" aplikacije, crnogorska policija došla do čvrstih dokaza

E. H.

02. 12. 2021. u 09:21

OSIM potvrde svojih ličnih podataka, Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković juče nisu želeli da odgovaraju na pitanja specijalnog državnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića i njegovog najbližeg saradnika Saše Čađenovića.

КАТНИЋ ИСПИТИВАО БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА О ТРИ УБИСТВА: Посредством Скај апликације, црногорска полиција дошла до чврстих доказа

Foto Arhiva

Krivična prijava crnogorske policije sumnjiči ovu trojicu za ubistva Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i za otmicu Mileta Radulovića Kapetana, a tužioci su ih ispitivali u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Saslušanje je trajalo dva sata, a Belivuk, Miljković i Janković, u prisustvu svojih advokata, negirali su krivicu.

- Sva trojica su potvrdila svoj identitet, adresu, zanimanje, bračno stanje... - navodi izvor "Novosti".

- Rekli su da nisu tačni navodi krivične prijave, da nisu učestvovali u ubistvima, ali su odbili da dalje odgovoraju na pitanja Katnića i Čađenovića.

Jake snage Žandarmerije ispred Specijalnog suda, Foto M. Anđela

Inače, saslušanje trojica članova opasne kriminalne grupe, koja se tesno povezuje sa "kavačkim klanom", usledilo je posle zamolnice Crne Gore, koja je u Srbiju stigla 8. novembra. U međuvremenu, sredinom prošlog meseca, Specijalno državno tužilaštvo donelo je rešenje o pokretanju istrage za ubistvo dvojice Barana i kidnapovanje Radulovića.

- Postoje čvrsti dokazi o učešću ove trojice, ali i odbeglog Radoja Živkovića, u zločinu koji se dogodio 14. oktobra prošle godine u naselju kod Spuža - navodi naš sagovornik.

- Trojica osumnjičenih su kao razlog odbijanja da odgovore na pitanja, navela to što im nisu predočeni dokazi kojima raspolaže crnogorsko tužilaštvo.

Adis Spahić, Foto Privatna arhiva

Katnić i Čađenović nisu imali nikakvih primedaba na to kako se odvijalo saslušanje, kojem su i sami prisustvovali. Ipak, o materijalnim tragovima na kojima počivaju krivična prijava i rešenje o sprovođenju istrage, nisu hteli da govore.

- Posredstvom "Skaj" aplikacije, crnogorska policija je došla do čvrstih dokaza da su Belivuk i Miljković ubili Hodžića i Spahića, kao i da su oteli Radulovića - objašnjava naš sagovornik.

- O tome postoje dokazi i u Srbiji. U zaštićenim komunikacijama o tome su direktno govorili Belivuk i Miljković.

Damir Hodžić, Foto Privatna arhiva

Istog 14. oktobra, kada su ubijena dvojica Barana, u Beogradu je otet i Lazar Vukićević.

Tog kobnog dana u 19.54, Marko Miljković šalje poruku preko "Skaja": - E, brate, ovo kad smo doživeli, danas je ovo pobeda da pamtimo datum..., a potom nastavlja: - E, Lazo debilu... sada tebe kada ubijemo, ubićemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i voleo ikada... znači, tata, brat ti stižu brzo...

Milo Radulović Kapetan i Marko Miljković, Foto Privatna arhiva

 

U taj razgovor potom se uključuje i Soprano, odnosno, kako se sumnja, Veljko Belivuk:

- E, ovde Vepar, druže, gde si, Laki... znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde (Crna Gora prim. aut.) deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi, jer smo se već spremili da drk... k... od Pljevalja do Beograda... Crkni, smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.

U 22.17, istog tog 14. oktobra 2020. godine, Marko Miljković ekipi u Ritopeku šalje novu poruku:

- Ništa mi draže nema nego što smo Lazu odradili, znači, brate, ja ne mogu da ti opišem, vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžić - prim.aut.), odrali smo "zeca" (Spahić - prim. aut.) i evo ga Kapetan i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)