KAKO JE UBIJENA PORODICA ĐOKIĆ: Kod osumnjičenog pronađeno 30.000 evra - spalio tela nesrećnih do neprepoznatljivosti

V. N.

22. 10. 2021. u 08:36

OSUMNjIČENI za ubistvo tročlane porodice Đokić, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), priveden je sinoć.

КАКО ЈЕ УБИЈЕНА ПОРОДИЦА ЂОКИЋ: Код осумњиченог пронађено 30.000 евра - спалио тела несрећних до непрепознатљивости

Foto Privatna arhiva

Kod njega je pronađeno 30.000 evra koji su pripadali ubijenoj porodici. Kako "Novosti" nezvanično saznaju uhapšen je Goran Džonić (59), bivši vatrogasac i, navodno, rođak porodice Đokić. U prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

- Ubistvo porodice Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano - izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin. - Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koje osnovano sumnjamo da je učestvovalo u monstruoznom ubistvu porodice Đokić.

Vulin je, sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

Takođe, nedavno je istragom utvrđeno da su Goran, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija ubijeni, a potom su njihova tela zapaljena i prekrivena šibljem. Prvo je pronađen automobil u kom su oni viđeni poslednji put u noći između nedelje i ponedeljka. Njihov crni "pasat" bio je zapaljen u ataru sela Tesića, na nepristupačnom terenu. Ubrzo zatim stigla je i vest o pronalaženju tela ove tročlane porodice desetak kilometara dalje, u šiblju.

Porodica Đokić je kobne noći bila kod Goranove majke na večeri, a desetak minuta posle ponoći krenuli su ka svom domu u Aleksincu. Do tamo, međutim, nisu nikada stigli. Trag im se izgubio u blizini gvozdenog mosta na izlazu iz sela Moravac. Prema nezvaničnim navodima iz istrage, troje Đokića je poznavalo svog ubicu. Oni su ga, kako se sumnja, kobne noći i povezli. Prema nezvaničnim saznanjima, tela su izgorela do neprepoznatljivosti, a navodno su žrtve identifikovane na osnovu nakita. Dva tela su bila u rupi i prekrivena granama i šibljem, a treće telo je bilo malo dalje, ali na istoj parceli.

Verovatno bili tipovani

PREMA nezvaničnim informacijama, Goran Đokić, vlasnik menjačnice, uvek je sa sobom nosio veliku količinu novca.

- Kod sebe je često imao i po 50.000 pa i 100.000 evra - kaže izvor "Novosti".

- To je očigledno neko znao. Sasvim je moguće da su Đokići tipovani. Ovo je mali grad. Inače, otmice i ubistva i ranije su se dešavali, a pojedini zločini još nisu rasvetljeni.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri