KIDNAPOVALI MITIĆA PRED AMERIKANCIMA! Novi detalji otmice i ubistva Beograđanina za koje će biti proširena istraga protiv Belivukove grupe

E. H.

28. 09. 2021. u 11:00

BEOGRAĐANIN Nikola Mitić (33), za čije će ubistvo biti proširena istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otet je 10. avgusta 2020. godine na Dedinju, u po bela dana, ispred rezidencije Ambasade SAD.

КИДНАПОВАЛИ  МИТИЋА ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА! Нови детаљи отмице и убиства Београђанина за које ће бити проширена истрага против Беливукове групе

Foto: Nestali Srbija

Mitić je, po svemu sudeći, smatrao da će u blizini ovog zdanja biti bezbedan, ali tu se prevario. Iako je zgrada "opasana" brojnim bezbednosnim kamerama i obezbeđenjem, niko tada nije prijavio kidnapovanje, niti ponudio pomoć ili snimke!

- Kamere ove ambasade "pokrivaju" prostor čak i kilometrima unaokolo, ali niko od osoblja nije se u tom trenutku udostojio čak ni da anonimno nazove policiju i prijavi otmicu Mitića - navodi naš izvor iz istrage. - Nijednog trenutka niko od obezbeđenja ne samo da nije pomogao mladiću, već su i zatvorili oči pred teškim krivičnim delom ne prijavljujući šta se desilo.

Da su se Belivuk i Miljković osećali dodatno bezbedno u blizini ambasadorskog zdanja, svedoči i činjenica da su svoje štek-stanove imali upravo u neposrednoj okolini.

Mitić je tog kobnog dana trebalo da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali na zakazani sastanak nije došao. NJegov mobilni telefon je isključen oko 17 sati. Sumnja se da je nekoliko sati kasnije i ubijen u okolini Beograda.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, koju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), rade MUP Srbije i BIA, Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.

- Mitić je prema nekim informacijama imao kontakte sa Belivukovom i Miljkovićevom grupom - navodi izvor "Novosti". - Bio im je interesantan i zbog veze sa Lazarom, pa su to pokušavali da iskoriste da namame i ubiju Vukićevića. On to nije hteo. Slutio je da bi i njega ubili, što su na krjau i uradili. Mitić je bio blizak i sa imenjakom Vušovićem, zvanim DŽoni sa Vračara, Belivukovim i Miljkovićevim "vojnikom". Onda se okrenuo LJubomiru Markoviću Kići.

Navodno, Mitić i Vukićević su se upoznali u delu Centralnog zatvora, u Padinskoj skeli, gde su izvesno vreme proveli zajedno. Tu su se zbližili.

Do kraja ove nedelje TOK će da proširi istragu za ovaj zločin, ali i ubistvo Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika. On je nestao aprila 2019. godine, a njegova smrt se, takođe, vezuje sa kriminalnu grupu Belivuka i Miljkovića.

- Mihajlovića je namamio, kako se sumnja, Beranac Filip Golubović - kaže naš sagovornik. - Ovaj mladić će se uskoro pridružiti ostalim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Biće osumnjičen da je njihov član. To isto se sprema i za Božidara Stolića, suspendovanog inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Nesumnjivo je utvrđena veza Stolića sa Golubovićem. Istraga je u toku i videćemo šta će sve tu da se razvije.

SUKOB SA VUŠOVIĆEM

- POSTOJI ta neka priča da je Nikola Vušović navodno silovao Mitićevu devojku i da mu je onda ovaj okrenuo leđa - ističe naš sagovornik. - Vukićević je pak pucao u Vuševića i ranio ga. Ostale su posledice od tog ranjavanja i DŽoni sa Vračara je šepao, pa su mu nadenuli i nadimak "Ćopavi DŽoni". I Mitić i Lazar su imali sukob sa Vuševićem i to je bila karika koja ih je spojila, ali po svemu sudeći i odvela obojicu u smrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)