ISPAO IZ AUTOMOBILA, UDAVIO SE NA DNU KANALA: Strašna nesreća na magistralnom putu Kisač - Rumenka

J. SIMIĆ

23. 08. 2021. u 08:00

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u prvim satima nedelje, juče sat i po iza ponoći, na magistralnom putu Kisač - Rumenka, nadomak Novog Sada kada je automobil u kojem su bila četvorica mladića sleteo u kanal Dunav - Tisa - Dunav, nastradao je sedamnaestogodišnji Vukašin S., dok su trojica njegovih drugova povređena. Vukašinovo beživotno oko podneva pronađeno je u kanalu.

ИСПАО ИЗ АУТОМОБИЛА, УДАВИО СЕ НА ДНУ КАНАЛА: Страшна несрећа на магистралном путу Кисач - Руменка

Foto NS uživo / Foto Fejsbuk

Kako "Novosti" saznaju, dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) su povređena, prvi teže, a drugi lakše, dok je devetnaestogodišnji vozač S. S. (19) prošao sa lakšim povredama. On je pritvoren pod sumnjom da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i, kako je potvrđeno, ostaće u pritvoru do 48 sati. Po isteku tog roka, uz krivičnu prijavu biće priveden u nadležno tužilaštvo.

Svi mladići su iz Rumenke i vraćali su se kući sa jednog slavlja. Dok su prelazili kanalski most S. S. je najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo s puta i sleteo u kanal. Nezvanično, vozilo "folksvagen" pre sletanja je udarilo u saobraćajni znak.

OLUPINA Smrskan automobil svedoči o tragediji, Foto NS uživo

Po rečima portparola Hitne pomoći dr Zorana Krulja, intervenisale su dve lekarske ekipe koje su pomogle policiji i vatrogascima da iz slupanog automobila izvuku trojicu povređenih. U Dečju bolnicu prevezeni su najteže povređeni petnaestogodišnjak P. D. i godinu stariji N. M., dok je vozač S. S. prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra

Vojvodine gde mu je ukazana lekarska pomoć, a zatim je priveden u policiju i pritvoren.

Ubrzo se ispostavilo da je u automobilu bio i četvrti mladić, Vukašin S., ali njegovog tela nije bilo u slupanom automobilu. Počela je potraga koja je trajala celu noć, kao i tokom jučerašnjeg prepodneva. Bili su to strašni, besani sati za Vukašinovu porodicu i sve Rumenčane. Pripadnici Žandarmerije i vatrogasne brigade juče su pronašli mladićevo telo u kanalu.

Sudbina je udesila da Vukašin bude na autobuskom stajalištu baš u trenutku kada su naišla trojica njegovih poznanika u automobilu. Zastali su, pozvali ga da im se pridruži i povezli ga.

Majka poginulog mladića Snežana Stošić slomljenim glasom uspela je da nam kaže svega nekoliko reči:

- Moj Vukašin je tokom prevrtanja automobila udario glavom, onesvestio se i ispao u kanal. Bio je odličan plivač, ali sudbina mu nije pružila priliku da ispliva - kaže nesrećna žena.

Petnaestogodišnjak - teško

LEKARI nisu juče želeli da daju prognoze o ishodu lečenja najteže povređenog P. D. (15). Do zaključenja ovog broja njegovo zdravstveno stanje bilo je teško, ali ipak stabilno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!